sibirskom bakterijom protiv starenja 325

Sibirskom bakterijom protiv starenja

Novi lek sa planine u Sibiru?

Pripremila Dragana Jovanović

Ruska akademija nauka nedavno je saopštila da je otkrivena nova bakterija koja bi mogla da postane novi lek u borbi kako protiv starenja tako i protiv različitih vrsta bolesti. Ova vest će najverovatnije obradovati pripadnice nežnijeg pola koje se neće libiti da posegnu i čak za bakterijom kako bi produžile vek svojoj lepoti…

Nova bakterija koja je otkrivena u stalno zamrznutom tlu na planini Mamontove u Sibiru nazvana je Bacillus F i, kako tvrde naučnici sa Instituta za hemijsku biologiju i medicinu, ima sposobnost da znatno uspori proces starenja. Ova novotkrivena bakterija je testirana na labaratorijskim miševima koji su pokazali pozitivnu reakciju na nju. Odlično je odreagovala i smanjila slepoću kod testiranih miševa.

Naime, testirani miševi su živeli znatno duže za razliku od grupe miševa koji nisu imali dodira sa bakterijom. Naučnici objašnjavaju da bi to bilo isto kao kad bi ljudima prosečan ljudski život od nekih sedamdeset godina iznenada bio produžen na 140! Što je zaista fascinantna mogućnost!

Bakterija Bacillus F, zbog neverovatnih proteina koje sadrži u sebi, može da pomogne organizmu da na još bolji način ojača svoje prirodne odbrambene mehanizme i na taj način učini da on bude otporniji na različite vrste bolesti.

Za sada, naučnici će se zadržati testiranju na životinjima i još uvek neće pokušavati da izvrše testiranja na ljudima.

Za početak će da se pozabave na naprave serum sa ovom bakterijom koja će imati pozitivan efekat, pa tek onda će naći dobrovoljce na kojima će se serum primeniti.

foto:publicdomainpictures