ID 10075153

Stariti, stariti, lepo je stariti

Martovski 2023 LookerWeekly 728x90 baner

Svi starimo. Tačka. Što pre objasnimo sebi da godine koje su pred nama i koje se čine tako daleko, nesumnjivo i nepokolebljivo dolaze, to bolje. Po koja bora više i pramenovi sede kose vam zvuče zastrašuje? Ma, ‘ajte molim vas! Uživajte u starenju jer to je jedno divno putovanje koje (pored onih, ne tako lepih) donosi sjajne momente u životu!

Osećamo veću sigurnost i samouverenost

Mladost je sama po sebi luda, puna sumnje, nesigurnosti i neizvesnosti. Svaki pojedinac mora da pronađe sebe i otkrije šta će da bude kada poraste. Kada dođete do polovine svog života, znate ko ste, šta želite i kako da uživate u trenutku. Možemo slobodno reći da i mi sada znamo ponešto pametno o životu. Način odlučivanja nam se poboljšava godinama i vrlo često zna da bude ispravan u brojnim zgodama i nezgodama. Da, to se zove iskustvo.

Izbirljiviji ali i pronicljiviji u ljubavnim vezama

Mlad, lud i zbunjen su najbolji drugari. Trapavi i smešni, može se reći, izlazimo iz brojnih ljubavnih veza kada smo mladi i neshvatajući šta se zapravo dogodilo i ko je tu koga zajebao. Međutim, kako godine odmiču, šanse da uprskamo ljubavnu vezu se svode na minimum. Postajemo veštiji i opasniji u komunikaciji sa suprotnim polom, prihvatamo mane, vrline i odgovornost za svog partnera i sebe. Ljubav dobija prave obrise i naposletku je shvatamo kao takvu.

Radoznalost i uživanje u svakom trenutku

Kako starimo tako postajemo otvoreniji prema okolini ali i radoznaliji za brojna zadovoljstva koja život može da pruži. Svesni smo da smo smrtna bića i više cenimo život i drage osobe u njemu. Vremenom naučimo da što češće pritiskamo kočnicu i zastanemo i naučimo i da slušamo, smejemo, radujemo se i dišemo punim plućima.

Imamo jedan život i nemamo vremena za rasipanje svoje energije na nebitne stvari. One bitne i vredne stvari su nam prioritetne i umemo da ih prepoznamo.

foto: imagerymajestic at FreeDigitalPhotos.net