uspeh

Tuđim uspehom lečimo komplekse

Ukoliko ne ostvarimo sve svoje potencijale, kad-tad osetićemo nezadovoljstvo.

Mnogi dok u ogledalu vide mlado i sposobno telo, zapostavljaju svoj dalji razvoj, učenje, usavršavanje. Da je za životni uspeh i radost potrebna i glava, shvate tek kada svoju želju ne uspeju da ostvare pomoću lepote, lucidnosti i šarma.

U mladosti još uvek mislimo da imamo dovoljno vremena i da ćemo starost provesti u lepoti i sigurnosti. Međutim, tako će biti ukoliko ne idemo linijom manjeg otpora. Ako otklonimo strahove od promene i života, delovaćemo na pravi način.

Potrebno je da radimo na svojim talentima, odnosima, da steknemo sposobnost da volimo i cenimo prave vrednosti

Vreme do tridesete ne smete da potrošite na seks bez obaveze, viseći sa plafona, urinirajući na neprikladnim mestima … kao što to mediji savetuju. Potrebno je da slušate sebe, mislite svojom glavom i pronađete lepotu trenutka.

Do tirdesete morate mnogo toga da pročitate, vidite, upoznate, steknete iskustvo… U svemu tome biće i zabave, dečje igre, slučajnih ljubavi, svađe sa prijateljima, po koja čašica više, jer nas to zapravo prati čitavog života, ali samokontrola i pamet su ono što nam pomaže da ispravimo greške.

Manjak vremena za “gluposti” omogući će nam da više uživamo u životu i velikoj životnoj energiji.

Neko, na primer, otvori školu plesa i počne da veruje da je najbolji. Ipak, ako ne radi dovoljno na usavršavanju, doći će neko ko ima veće znanje i sposobnost. Osoba će postati nesrećna, a takvo raspoloženje onemogući će joj da radi na svom napretku.

Vremenom, “plesač” može da dođe na ideju da bi najbolje bilo da preskoči trnovit put i osećaj samopoštovanja povrati tuđim uspehom.Tada će davati sve samo da bi bio u društvu ljudi sa titualama.

Manje će mu biti važno ko ih nosi. Ličnu neostvarenost i nezadovoljstvo zataškavaće tuđim uspehom. Za sebe će verovati da je “savršen” čim uspeva da takve ljude ima u svom okruženju.

Nikad nije kasno da se ostvarimo do kraja

Ne gubite vreme prišivajući za sebe tuđe uspehe. Neka vam zbog drugih bude drago, ali se trudite da steknete prijatelje koje ćete voleti zbog njih samih, a ne zbog njihove karijere.

U suprotnom dane ćete provoditi pričajući drugima koliko je osoba sa kojom provodite vreme uspešna. Isticaćete njene titule, ali ne i njene ljudske kvalitete. Bićete uskraćeni za veliku životnu radost koju donosi prijateljstvo. Drugi će vas žaliti, jer ćete o sebi stvoriti sliku tužnog i neostvarenog čoveka.

I u mladosti i u zrelim godinama, jedinstveni ste i genijalni. Ne dozvolite da vaša stvaralačka energija ostane uspavana. Poslužite se Teslinom tehnikom. Vizualizujte cilj do najsitnijih detalja, a potom način kako da ga ostvarite, a zatim pređite na delo.

Zapostavljanje vaše najveće snage i ljubavi, može da dovede do ozbiljne depresije i bolesti zavisnosti.

Bavite se sobom, svojim snovima, željama, idejama, i ne shvatajte to kao izbor, već kao dužnost!

foto: freedigitalphotos.net