Screen Shot 2014 12 02 at 19.44.05

Najbajkovitija bašta na planeti

Romantične duše i istinski zaljubljenici u prirodu, trebalo sebi makar jednom u životu da priušte putovanje u Italiju i posete pokraj Rima, najromantičniju baštu na svetu. Samo tamo će da osete nesvakidašnju i neobičnu lepotu botaničke bašte Ninfe.

Toliko je romantičnih i predivnih destinacija na planeti, da im se ne zna tačan broj. Najromantičniji grad je oduvek bio Pariz ali ako ste se ikada zapitali da li postoji bašta koja svojim postojanjem, lepotom i prirodom zaslužuje epitet najromantičnija, onda je to svakako bašta Ninfa.

Bašta Ninfa se nalazi pokraj Rima, u blizini Ninfe, grada koji je napušten u srednjem veku. Bašta je rađena u engleskom stilu i potiče iz 19. veka i pripadala je aristokratskoj porodici Kaetani. Celokupna bašta izgleda kao prizor iz najlepših bajki.

Ova predivna bašta ljubomorno čuva oko hiljadu i tri stotine biljaka, uključujući retke biljke iz Irana, Severne Afrike i Brazila. Američki ljiljani, japanski javor, banane, ruže, čempresi, lale, petunije, samo su neke od kolekcije biljaka iz celoga sveta.

Pored biljnog, našlo se mesta i za životinjski svet koji nastanjuje bazene i jezerca pa su tako pastrmke stalni stanovnici ovog raja kao i mnogobrojne ptice koje se vešto kriju pod krošnjama drveća.

Unutar bašte se može uživati u pogledu na staru carinarnicu, ostatke rimskog mosta, vodopade.

Baštu Ninfu je samo ove godine posetilo preko pedeset hiljada posetilaca, a nedavno je proglašena i za najromantičniju baštu na svetu.

foto: YouTube screenshot