ID 100171579

Drugi nas usreće kad smo fer prema sebi

Neki su dobili karte za Exit festival, drugi su pozvani da na atraktivnoj destinaciji letuju za malo novca, dok su treći nagrađeni novim poznanstvom… Ono što im je zajedničko jeste verovanje da im baš ništa ne ide od ruke. Za sreću nam je ipak potrebno samo malo truda, mira i svesti u toku dana.

Momenat u kojem osećamo telesnu bol zbog tuge, možemo da prevaziđemo samo osvešćivanjem činjenice da smo bez nečega ostali, jer nije bilo dobro za nas. Pa bilo da pričamo o ljubavi, prijateljstvu, poslu. Kako smo, uglavnom, potišteni zbog drugih ljudi, potrebno je da prestanemo da razmišljamo o onome što nas rastužuje i shvatimo da to nema veze sa nama. Ako je neko odlučio da ode, video je to kao najbolje rešenje, a svako ima slobodu da bira. Čovek se često uhvati za svoje projekcije, koje su više negativne nego pozitivne, a svoju vrednost meri prema mišljenju okoline. Zato uvek verujte u sebe ma šta god da čujete i težite ka istini zbog koje nikad ne treba da paničite, već je iskoristite za svoj razvoj. Uvek nas posle patnje čekaju neka nova lepota i sreća.

U periodu tuge, potrebno je da odvajate vreme za eliminisanje negativnih misli. To radite kroz meditaciju, šetnju u pirodi, sport, nova iskustva za koja morate da se pokrenete, sticanje znanja i veština, ali samo u onome što vas interesuje. Sve drugo će vas vraćati u staro stanje i nastupiće verovanje da ste sve probali, ali da, eto, vama spasa nema.

U patnji svakoga dana nailazimo na neki novi test. Jedno breme više nas približava prevazilaženju neprijatnog stanja. Svaki čovek prolazi kroz patnju, neko manju neko veću, mada je svakom svoja najgora. Ipak, ona je tu da jača i čini da postanemo svesniji sreće i potrebe za napretkom. Ono što moramo da shvatimo jeste da se prave stvari dešavaju onda kada usvojimo istinu da moramo da volimo sebe, kao i da vodimo računa o svemu što jesmo. Lepota se dešava uvek kada odlučimo da pomognemo sebi.

Da biste bilo šta popravili morate da verujete u ono što radite, da govorite ljudima da ih volite, usrećujete sebe i okolinu uvek novim idejama, inicijativama, odgovaranjem na pozive. Tako ćete se pomeriti iz svoje stolice i završiti sa lošim mislima, iskustvima, beznadežnim stanjem. Nikada nećete biti sami, a tu su i iznenađenja koja će vam prijatelji rado priređivati.

 Potrebno je samo malo pa da budemo srećni, a toga se setite svaki put kada osetite da ste između života i smrti, jer verujete da svi drugi žive osim vas. Međutim, život je u vama i ne zavisi od drugih. Koristite literature koje govore o načinima kako da eliminišete strahove, razgovarajte sa prijateljima, stručnim licima. Znanje i ljubav uvek pomažu kada ste u neprilici.

Pokrenite se u svom ritmu bez ugledanja na druge, jer uvek je pravo vreme da zakoračite putem po meri!

foto: stockimages at FreeDigitalPhotos.net