Screen Shot 2016 03 17 at 15.31.10

Strip Milana Jovanovića

U utorak, 22. mart 2016. u 19 sati u Francuskom institutu biće otvorena izložba stripova Nacrtani svetovi, autora Milana Jovanovića. Fanovi stripa dobro poznaju serijale Secrets, Jason Brice, Ars Magna, Carthago, koje je nacrtao čuveni strip autor Milan Jovanović. Izložba traje do 30. aprila.

Od nekoliko desetina srpskih autora koji rade za francusko-belgijsko strip tržište, Milan Jovanović spada u najplodnije i njegovi tiraži dostižu basnoslovnih 25.000 primeraka.

Zbog mera bezbednosti, posetioce molimo da prijave dolazak na ifs@institutfrancais.rsFrancuski institut

Zahvaljujući partnerstvu sa izdavačkom kućom System Comics, integral serijala Ars Magna (Alcante, Jovanovic, Glénat) biće po prvi put objavljen u Srbiji!

Originalne table njegovih serijala objavljenih u Francuskoj, kao i lokalnih stripova i ilustracija, ukratko čitava panorama Milanovog dela, biće predstavljeni u Francuskom institutu u Beogradu.

Otvaranju izložbe u utorak 22. marta u 19h prisustvovaće autor kao i Kamij Telo-Vernu, književna direktorka izdavačke kuće Les Humanoïdes associés, koja je sarađivala sa Milanom Jovanovićem i Christophe-om Bec-om na serijalu Carthago.
U sredu 23. marta u 18h, Kamij Telo-Vernu i Milan Jovanović vodiće razgovor o delu autora, stripskim vezama između Srbije i Francuske kao i o stanju tržišta stripa u Francuskoj.