supa

Supa greje dušu

Hrana koja leči usamljenost

Mamina supica je poznata po tome da leči grip i prehlade, ali isto tako greje dušu i leči usamljenost…

Poznato je da određena hrana može da nas oraspoloži i da na neki način nadomesti to što nam nedostaje u emotivnom životu. Čokoladu jedemo najviše kada nam nedostaje zaljubljenost. Testenina nas smiruje, a čaša mleka uspavljuje. Postoji i jelo koje nam pomaže da se osećamo manje usamljeno, a to je pileća supa.

Pojedine osobe popunjuju prazninu u svom životu tako što prate televizijski program, tj. za seriju ili se vraćaju uspomenama gledajući stare gotografije. Ipak, naučnicima je hrana bila interesantna kao zamena za bliskost.

Kao odličan melem za usamljenu dušu pokazala se baš supica. Ova prva pomoć pri usamljenosti, možda vam može pomoći da srkanjem odgonite tugu. Pileća supa nas vraća u detinjstvo i asocira na toplinu porodičnog doma. Možda i nije slučajno što je Džek Kenfild izabrao naziv “Pileća supa za dušu” za svoje knjige inspirativnih priča.

Supa je kod nas je neizostavno predjelo svakog ručka. Svako od nas ima svoju omiljenu, bilo da je to sa knedlama, školjkama, slovima, zvezdicama ili sa običnim rezancima. U pojedinim zemljama je jedu samo tokom hladnih dana, a u nekim predelima je konzumiraju na kraju obeda.

Ništa ne prija kao prava domaća pileća supa, ali ako vam je potrebna ekspresna uteha, uvek je možete popiti iz šolje zahvaljujući instant supi iz kesice.

Foto: Tijana Janković