fbpx
LookerWeekly.com magazin

Miso supa za pozitivne misli i dugovečnost

Miso supa se konzumira uz skoro svaki obrok, počev od doručka pa sve do večere a prema japanskoj mitologiji, upravo je miso supa dar od bogova jer osigurava dugovečnost, zdravlje i sreću. Možda ne živimo u Japanu ali to nas ne sprečava da upravo ovu lepoticu pripremimo u svojim domovima i možda nam baš ona postane novo omiljeno jelo!

Sama priprema za ovaj recept jeste drugačija jer su u pitanju sastojci koji nisu svojestveni našoj zemlji. Najbolje je posetiti bolje snabdevene markete i prodavnice zdrave hrane i nabaviti osnovne sastojke za kuvanje miso supe:

√ wakame morska alega – jedna supena kašika,

√ 350 grama tofua, koji je potrebno iseckati na sitne kockice,

√ miso pasta – 2 kašike,

√ voda – 4 šolje,

√ mladi luk, isečen na kriške,

√ soja sos.

Najpre je potrebno ostaviti vodu da prokuva i u šerpu sa vodom dodati wakame morske alge koje bi trebalo da se kuvaju od pet do deset minuta. Postepeno sniziti temperaturu i dodati tofu koji je prethodno iseckan, pa ostale sastojke dok se miso pasta dodaje na samom kraju kuvanja. Potrebno je da se supa meša dok se kuva, kako bi bila glatka. 

I eto, nije teško, miso supa je spremna. Vi možete da dodate i drugo povrće u miso supu prema svom ukusu, poput šitaki pečuraka. Ovo je osnova koja je veoma ukusna i zdrava jer sadrži antioksidanse koji uspešno neutrališu štetne slobodne radikale u organizmu!

Foto: pixabay.com

Dragana Beleuca

Dragana Beleuca rođena je 1983. godine u Beogradu. Novinarstvo i pozorišnu produkciju diplomirala je na Akademiji lepih umetnosti. Ljubitelj je pisane reči, voli da čita kratke priče, fantastiku i horor. Radila je kao novinar-saradnik u ženskom magazinu Cosmopolitan.

Dragana se bavi pisanjem o očekivanjima današnje omladine, žestokim ljubavnim odnosima, seksu, putovanjima. Živi i radi (piše) u Beogradu.

Imate komentar?

Na ovom svetu je puno jedinstvenih ljudi...I baš njih smo odabrali za naše LookerWeekly intervjue.
Budite u toku sa najnovijim vestima iz kulture u našoj zemlji.