Bicikl čini život boljim i srećnijim

Jedna od najboljih odluka koju možete da donesete početkom aprila jeste vožnja biciklom. Pored toga što čuva planetu, čini da mršavimo u sedlu i smanjuje stres, bicikl je idealan drug za sve i svugde, pa šta čekate onda?

 

Efikasan i višenamenski trening

Vožnja biciklom ne iziskuje veliki napor a čini čuda za jačanje mišića i topljenje naslaga sa kritičnih tačaka. Čak i kada se osećamo umorno i bezvoljno, prava stvar je uzeti volan u svoje ruke i pedlati u prirodu. Lepi dani su pred nama, a vožnja biciklom pospešuje veći prenos kiseonika do površinskih delova naše kože, pa nam se pročišćava i ten dok mišići nogu obrću pedale.

Usrećuje naše srce i duh

Najbolji borac protiv stresa i depresije jeste bavljenje fizičkom aktivnošću. Redovna vožnja biciklom smanjuje rizik od srčanih bolesti za čak pedeset posto. Samo dvadeset minuta pedlanja smanjuje stres za trećinu kod pojedinca, jer se podstiče hormon sreće – endofrin. Možda u tome leži odgovor na pitanje, zašto su biciklisti uvek nasmejani.

Vožnjom bicikla do kvalitetnijeg seksa

Što je pojedinac aktivniji u bavljenju nekim sportom, više se stvara seksualne energije koju valja iskoristiti na najbolji način – seksanjem. Istina je da se velika energija ulaže u bavljenje sportom ali isto tako nam se ta energija vraća duplirana. Ako se dvoumite oko ove teze, možda ne bi bilo lože da sami potvrdite iznete činjenice.

Bicikl, moj najbolji drug

Kažu da je sve lepše kada se radi u društvu ali vožnja biciklom je izuzetak. Podjenako je dobar osećaj, bilo da se vozite sa partnerom ili prijateljima ili ste sami sa svojim vernim dvotočkašem. Vaš kompanjeros će vam praviti društvo dok udišete miris reke na keju, služiti kao podrška dok ispijate kafu i biti ponosan što vas čini srećnijim i ispunjenijim.

Pozitivno utiče na san

Vožnja bicikla čini da se izlažemo dnevnom svetlu, kojj igra važnu ulogu u sinhronizaciji srčanog ritma. Ovom priliko se telo oslobađa kortizola (hormon stresa) koji može da uzrokuje nesanicu. Polusatna vožnja dnevno, smanjuje probleme sa nespavanjem za čak pedeset posto i čini da spavamo poput mačeta u travi, okupanog suncem.

foto:freedigitalphotos.net