ID 1002020041
foto:freedigitalphotos.net

U poslu prijatelji najbolji pokretači

Srećne osobe imaju prave prijatelje oko sebe, pa čak i na poslu. Imati prijatelje na poslu može da bude veoma korisno za zaposlenog, jer su upravo prijatelji ti koji daju motivaciju da se ide na posao svakog jutra, tokom cele godine.

Većina poslodavaca se neće složiti sa činjenicom da je prijateljstvo na poslu moguće, jer se drže mišljenja da će se vremenom njihova produktivnost smanjiti i da će se to negativno odraziti na funkcionisanje firme.

Nedavne studije su pokazale da rad sa kolegom, sa kojim se dobro slažemo, obično donosi bolje i brže rezultate. Ako radimo sa kolegom koji je teške naravi, to znači više provedenog vremena na poslu i više uložene energije za isti zadatak.

Zaposleni koji imaju prijatelje na poslu, otvoreniji su jedni prema drugima, zajednički rešavaju probleme i slave postignute rezultate. Prijatelji na poslu dele brige svog prijatelja i stvaraju jaku podršku u suočavanju sa brojnim poslovnim izazovima.

Osoba koja ima dobar posao i prijatelje na istom, oseća se ispunjeno. Radno mesto je pored rada, dobro i za kontakte i druženje. U slučaju da smo te sreće da imamo dobre prijatelje u firmi u kojoj radimo, sa kojim na pauzi pijuckamo kafu i razgovaramo o planovima za vikend, vreme nesumnjivo prolazi brže.

Prijatelji nam svojom podrškom na poslu daju vetar u leđa, korisne savete, izvlače iz neprilika, pomažu prilikom obavljanja zadataka, zasmejavaju i što je najvažnije, u našoj su blizini.

Upravo zbog prijatelja postajemo produktivniji na poslu, kreativniji, više se trudimo, nesebično pomažemo, pokrivamo jedni druge jer prijatelji zaista pokreću ono najbolje u nama!

foto:freedigitalphotos.net