Screen Shot 2015 03 24 at 22.29.33

Srpska anatomija

Španski pisac Migel Rodriges Andreu predstaviće svoju knjigu „Srpska anatomija“, prevedenu na srpski jezik, 26. mart u 19h u Institutu Servantes u Beogradu. U pitanju je autorsko delo koje se bavi razumevanjem političke i kulturne panorame u Srbiji.

Kritičan i ironičan, autor izlaže sopstveno viđenje mitova i stvarnosti prisutnih u srpskom društvu poslednjih decenija, kroz putovanje prepuno njegovih ličnih, ali i lokalnih analiza i anegdota.

U prestavljanju knjige učestvovaće Dr Jelena Filipović, sociolingvistkinja i profesorka na Filološkom fakultetu u Beogradu, Dr Aleksandar Bošković, antropolog i profesor na Filozofskom fakultetu u Beogradu, Vladimir Arsenijević, pisac i Migel Rodriges Andreu, autor „Srpske anatomije“.

Migel Rodriges Andreu
Migel Rodriges Andreu (Vigo, 1981) diplomirao je prava i političke nauke na Autonomnom univerzitetu u Madridu. Radio je kao profesor na Institutu Servantes u Beogradu. Studirao je na Fakultetu političkih nauka Univerziteta u Beogradu, kao stipendista Španske agencije za međunarodnu saradnju i razvoj, AECID. Završio je master studije na temu „Politika i demokratija“ na Nacionalnom univerzitetu za obrazovanje na daljinu, UNED. Urednik je časopisa za balkanske studije „Balkanija“ (www.balkania.es). Pored toga, radio je kao prevodilac za engleski i srpski jezik. Autor je knjige „Srpska anatomija“ (Ambasada Španije, 2012), i saradnik informativno-analitičkog portala Esglobal, i mnogih drugih medija. Tokom svog boravka u Beogradu razvio je posebno interesovanje, lično i profesionalno, za zemlje jugoistočne Evrope. Živi u Beogradu.