JDP logo
JDP logo

JDP edukacija: Saznajte iz prve ruke

Centar za razvoj karijere i savetovanje studenata Univerziteta u Beogradu tokom marta i aprila organizuje posete Jugoslovenskom dramskom pozorištu.

Učesnici će dobiti informacije o istoriji i funkcionisanju JDP-a kao institucije, imaće priliku da upoznaju zaposlene u pozorištu, čuju kako izgleda njihov tipičan radni dan i saznaju o specifičnostima rada u ovoj ustanovi. Na kraju, biće reči i o tome koja su poželjna znanja, veštine i karakteristike zaposlenih.

Poseta se realizuje u okviru programa Centra za razvoj karijere „Saznajte iz prve ruke” kao dodatna prilika da se studenti upoznaju sa poslodavcima i poslovima i bolje pozicioniraju na tržištu rada.

Do sada su studenti koji su učestvovali u ovom programu imali prilike da vide i čuju kako izgleda raditi u Telenoru, Banca Intesi, Microsoftu, privatnoj bolnici Bel Medic, TV Foxu, farmaceutskoj kompaniji Merck Sharpe & Dohme, pivari Carlsberg u Čelarevu, cementari Holcim u Popovcu, kompanijama Coca-Cola Hellenic, Hemofarm u Vršcu, DIN fabrici duvana a.d. Niš u sastavu Philip Morris International u Nišu, British American Tobacco, Ernst&Young-u, IBM-u, agenciji McCann Group, fabrici Tigar u Pirotu itd.

Jugoslovensko dramsko pozorište od 2012. godine učestvuje u programu Gradskog veća Beograda Univerzitetska radna praksa – BG PRAKSA, s ciljem da studentima na završetku studija ili upravo diplomiranim mladim i obrazovanim ljudima omogući da učešćem u svakodnevnom životu pozorišta, angažmanom na probama i u umetničkom sektoru JDP u praksi oprobaju znanja stečena tokom školovanja i ovladaju nekim praktičnim znanjima.

Povremeno otvaramo vrata i za edukativne obilaske pozorišta u kojima se posetioci upućuju u život iza kulisa, osnove dramske i pozorišne umetnosti, faze rada potrebne za nastanak predstave, a upoznaju i istoriju Jugoslovenskog dramskog pozorišta i njegovih umetnika. JDP

Krajem prošle godine Jugoslovensko dramsko pozorište i Fondacija Jugoslovenskog dramskog pozorišta pokrenuli su projekat „… i ja volim pozorište” koji je finansiralo Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije. Cilj projekta bio je da se učenici završnog razreda gimanzije upoznaju s procesom stvaranja i prikazivanja pozorišnih predstava u uslovima visoko profesionalne produkcije i na vrhunskom umetničkom nivou. Projekat će se nastaviti i u 2015.