ID 10069081

Šta znači seksi san?

Mnogi snovi, iako na prvi pogled ne predstavljaju seksualni čin,  sadrže seksualne konotacije i predstavljaju erotične želje, smatrao je Frojd. Suprotno tome, kada baš sanjamo jasne, erotične scene, takav san može da ima neko sasvim drugačije, neseksualno značenje. Šta možete o sebi da otkrijete tumačenjem seksi snova?

Da li vam se desilo da ste sanjali da vodite ljubav sa potpuno nepoznatom osobom, ili sa nekom prilikom koju na javi nikada ne biste poželeli na taj način?

Ni jedan impuls nije toliko potiskivan u čoveku još od detinjstva kao što je to seksualni, i koji se kao takav oslobađa baš u snovima. Zbog toga je otac psihoanalize Sigmund Frojd smatrao da je veoma bitno da u tumačenju snova obratimo pažnju na seksualni kompleks, ali da mu ni ne dajemo eksluzivni značaj.

Zanimljivo je da je Frojd uske prolaze u snovima tretirao kao ženski polni organ, dok je tumačeći određeni ženski san o šeširu zaključio da je taj modni detalj ustvari muški polni organ.

Simbole u snovima možemo da tumačimo na najrazličitije načine, a pravo značenje najbolje spoznajemo mi sami. Ipak, ono što je najzanimljivije jeste neseksualno značenje snova o seksu.

Seksi snovi veoma često nemaju baš nikakve veze sa seksom. Zato je važno da, pri njihovom tumačenju, obratimo pažnju na osobu koju smo sanjali, jer ona zapravo puno govori o nama samima.

Često naši snovi mogu da budu odgovor na dešavanja iz našeg okruženja, ali isto tako mogu da govore isključivo o našem unutrašnjem svetu, a to može da bude i slučaj sa seksi snovima.

Seks sa šefom

Ako ste, na primer, sanjali seks sa nadređenim, to može da znači da ste oslobodili svoju želju za moći ili da ste potpuno fokusirani na karijeru.

Seks sa slavnim ličnostima

San o seksu sa nekom osobom iz javnog života bi trebalo da vas inspiriše na analiziranje osobina te ličnosti, jer su neke od njih upravo vaše lične težnje.

Seks sa strancem

Neznanac u seksualnoj akciji govori da ste sanjali neku svoju novootkrivenu osobinu.

Seks sa bivšim/om

Bivša ljubav koja je bila nefer prema vama, vraća vam se u seksualni snovima. Ako je ta osoba bila teška ličnost, to bi onda moglo da znači da ste trenutno vi previše strogi prema sebi ili prema svojim bližnjima.

Seks sa osobom u vezi

Seksi snovi koji znače seks najčešće su oni u kojima sanjate trenutnog partnera. U ovom slučaju, veoma je bitno sa kakvim osećanjem se posle tog sna budite – da li ste srećni ili ljuti, tužni? Koja emocija vas nakon seksi sna probudi, opisuje vaš doživljaj veze u kojoj ste.

Kada budete razmišljaji o svojim seksi snovima, najbitnije je da obratite pažnju na osobe koje ste sanjali, jer ćete njihovim likovima otkriti tajne svoje ličnost. Takođe, izuzetno je važno da upamtite koja vas je emocija, nakon erotičnog sna, probudila.

Pravi odgovor na značenje snova najbolje će te pronaći vi sami, zato ne bi bilo loše da svoja sanjanja zapisujete, kao biste kasnije pronašli logiku u svom svetu snova.