Screen shot 2013 04 16 at 16.26.15

I četka i suši

Nesvakidašnja četka, dvojake funkcije, nedavno se pojavila na svetskom tržištu, i vrlo brzo je privukla pažnju dugokosih dama. Ona četka, ali u isto vreme i suši kosu, zahvaljujući posebnom, neočekivanom dodatku.

Višenamenska četka mogla bi da bude odgovor na ubrzani način života, jer ona štedi vreme. Dizajnirana je tako da, pored svoje tradicionalne namene, ima još jednu dodatnu funkciju – ona i suši kosu.

Nova četka ima posebne mikrofiber-čekinje koje, prema tvrdnji proizvođača, upijaju do trideset odsto vode iz vlažne kose.

Četvrtastog je oblika. Klasične i čekinje od mikrofibera poređane su naizmenično. Zanimljivo je da je reč o materijalu koji obično srećemo na krpama za čišćenje prašine sa osetljivih površina, kao što je to npr. monitor. Osim toga, četka ima i posebne otvore koji omogućavaju cirkulaciju vazduha.

Namenjena je svim tipovima kose i trebalo bi da efikasno češlja mokru, zamršenu kosu. Koristi se i za oblikovanje frizure tokom feniranja, za postizanje bržih rezultata. Preporučuje se za ispravljanje kose, ali i za efekat talasastih pramenova.

Vrlo je verovatno da će ova četka postati popularan rekvizit, gedžet, za plažu, jer će smanjiti neprijatno prskanje tokom češljanja mokre kose. Takođe, moguće je da će naći svoju primenu i u frizerskim salonima.

Koliko je ova, dva-u-jedan četka zaista efikasna, saznaćemo kada se bude pojavila i na našem tržištu.

Četka koja četka i suši zanimljiv je primer inovativnog dizajna proizvođača “Goody”. Da li će postati standardni rekvizit za negu lepote svake dame, pokazaće test vremena.

foto:YouTube screenshot