ID 100142605

Prva pomoć za lepotu

Spas u poslednjem trenutku uvek možete da pronađete u kuhinji! Kašika, cimet, palenta, i pivo nisu rekvizit i sastojci za ručak već brza rešenja za sjajne rezultate kada je reč o lepoti.

Bez obzira da li ste dame koje obožavaju kozmetiku ili se šminkate samo u specijalnim prilika, uvek može da vam se dogodi da pred sam izlazak iz kuće shvatite da vam nedostaje neki rekvizit za ulepšavanje. Međutim, to ne bi trebalo da vas “stresira”, jer dama ne bi bila dama, a da nema keca u rukavu.

Ženski pol je uvek spreman da se snađe i dotera, pa čak i kada bi bez svega ostale na pustom ostrvu.

Naše bake su se štipkale za obraze, ne bi li bile rumen kad potencijalni đuvegija prođe ulicom. Kako ni vi ne biste bile uhvaćene nespremne, evo rešenja za ulepšavanje, koje možete da pronađete i u kuhinji!

Kašika alternativa uvijaču trepavica

Čak iako niste navikle da koristite uvijač trepavica, ipak ćete zavoleti ovaj trik. Uzmite kašiku i zagrejte je. Učinite to vrućom vodom ili fenom. Zatim naslonite trepavice na konkavnu stranu kašike i pritisnite ih kažiprstom. Eto rešenja za duge i izvijene trepavice!

Cimet za veći volumen usana

Dodajte vrlo malu količinu cimetovog ulja vašem sjaju za usta i postići ćete efekat punijih usana. Važno je da budete pažljive u određivanju količine ulja cimeta – doza mora biti sasvim mala, svega nekoliko kapi. Uvk prvo probajte na drugom delu kože, kako biste bile sigurne da nećete imati neželjene efekte.

Palenta kao piling

Palenta je idealna za piling kože. Možda je čak i najbolja za to! Dodajte malo kukuruznog griza vašem mleku za čišćenje lica i blago trljajte obraze. Bitno je da dobro isperete kožu! Efekat je bolji od bilo kog drugog fabričkog sredstva za ovu namenu.

Pivo za dubinsko pranje kose

Za ovaj tretman lepote nije potrebno da koristite skupa piva. Ovaj alkoholni napitak mnoge dame koriste za dubinsko pranje kose. Primenjuje se nakon uobičajenog pranja kose šamponom. Kada kosu isperete vodom i prosušite je, utrljajte manju količinu piva. Nakon toga, umotajte vlasi plastičnom kesu i ostavite da pivo deluje nekoliko minuta. Potom, isperite kosu.

Pokušajte neke od kuhinjskih trikova za lepotu, jer su ponekad ona najjednostavnija i najpristupačnija rešenja i najbolja.

foto: freedigitalphotos.net