fbpx

Prinčevi i pincete

Muškarci i nega

Dragi muškarci, ako vam je dosadilo da vam obrve izgledaju isuviše divlje i razbarušeno ili da vas prijatelji nazivaju „jednoobrvi Krapinac” rešite se suvišnih dlačica! Bez predrasuda latite se pincete!

Ulepšavanje ne bi trebalo da bude svojstveno samo nežnijem polu. Da bi vodili računa o svojoj nezi, muškarci danas ne moraju da budu metroseksualci. Obrve su ukras i ram lica. Lepe i negovane daju pozitivan izraz pogledu.

Ne brijte obrve

Sve je više muškaraca koji čupaju i oblikuju obrve. Neki se odlučuju za profesionalne kozmetičke tretmane, a drugi to često rade u tajnosti! Slika muškarca koji sedi pred uveličavajućim ogledalom, dok u gruboj ruci drži tananu pincetu, može da deluje vrlo komično i nesvakidašnje, ali svakako ne bi trebalo da to bude nešto loše! Drage dame, pokušajte da ne odreagujete smehom ukoliko zateknete svog muškarca za toaletnim stočićem kako oblikuje obrve.

Najbitnije je da se muškarci ne odluče da briju obrve, ma koliko one bujne bile! Od pribora je dozvoljena samo pinceta i makazice kojima se stanjuju predebele obrve.

Tehnika čupanja obrva

Vaticom, natopljenom hidrogenom, pređite preko zone koju će te čupkati. Tako se dezinfikuje deo oko obrva i sprečava iritacija. Pincetom čupkajte jednu po jednu dlačicu i to u smeru rasta. Uvek počinjete sa dlačicama koje su na samom rubu.

Prilagodite oblik obrva licu

Obrve se mogu oblikovati na mnogo načina u zavisnosti od oblika lica i gustine dlačica. Svakom obliku lica pristaje i adekvatni oblik obrva, te nije loše da se pridržavate ovih saveta.

Ravne obrve pristaju muškarcima koji imaju izduženo lice. Ovaj oblik je idealan jer dobro oblikovanim ravnim obrvama ovakvo lice deluje skraćeno i zaobljenije.

Muškarci koji imaju okruglo lice, bucmasti ili oni sa malim čelom, trebalo bi da nose ugaone obrve. One daju licu mekši izgled.

Široko čelo i razmaknute oči treba da krase obrve kružnog oblika, takozvane lučne obrve. One popravljaju utisak i daju srazmerne proporcije licu.

Ovo su samo neke smernice koje vam pomažu da budete sam svoj majstor za lepotu. Pinceta nije bauk!

foto: Tijana Janković