rsz nak6997

Ovacije publike i diplomatska podrška predstavljanju srpke kreativnosti u Budimpešti

Zahvaljujući “Serbia Fashion Week”-u, dizajnerka Suzana Perić ostvarila je još jedan značajan korak u svojoj karijeri predstavljajući svoju kolekciju “Glam Galaxy” na “Budapest Fashion Week”-u.

Ova izuzetna prilika predstavlja još jedan korak ka internacionalnom uspehu srpke kreativnosti. Deo kreacija Suzane Perić iz njene nove kolekcije “Glam Galaxy” već je oduševio publiku na “Serbia Fashion Week”-u u Novom Sadu, “Word Fashion Festival”-u u Čikagu i “Athens Fashion Week”-u. Ipak, posebna uzbuđenja donosi deo kolekcije koji je prvi put predstavljen u prestonici Mađarske, Budimpešti. Ovaj grad sada s ponosom nosi trag “Glam Galaxy” dizajna, stvarajući prostor za novo modno iskustvo koje će ostaviti neizbrisiv pečat.

rsz nak6778

Uz Suzanu Perić, na “Budapest Fashion Week”-u bila je i prva dama “Serbia Fashion Week”-a Svetlana Horvat. Njena podrška i prisustvo dodatno su istakli značaj ovog događaja. Zahvaljujući partnerskim ugovorima sa 34 nedelje mode širom sveta, “Serbia Fashion Week” pruža domaćim dizajnerima priliku da svoju kreativnost i raskošnu modu pokažu globalno. Ovoga puta, to je bila Budimpešta, a predstavnici medija i modne cene Mađarske ovacijama su ispratili jedinstvenost “Glam Galaxy” kolekcije.

Otpravniki poslova ambasade Srbije u Madarskoj Alkesandar Loncarevic i predsednica Serbia Fashion Weeka Svetlana Horvat
Otpravniki poslova ambasade Srbije u Mađarskoj Alkesandar Lončarević i predsednica Serbia Fashion Weeka Svetlana Horvat

Posebno istaknuti gost na ovoj spektakularnoj reviji bio je otpravnik poslova ambasade Srbije u Mađarskoj, gospodin Aleksandar Lončarević. Njegovo prisustvo na ovoj izuzetnoj reviji ne samo da simbolizuje diplomatsku podršku već i naglašava koliko je ovo značajno za srpsku modu i kulturnu scenu i dodatno potvrđuje da modna industrija može biti snažan alat za predstavljanje i promociju kulturnog identiteta Srbije u svetu.

Kroz ovakvo delovanje, “Serbia Fashion Week” postaje ne samo platforma za kreativnost već i ambasador dobrih odnosa i razumevanja među narodima. “Serbia Fashion Week” nastavlja na profesionalan, odgovoran i visoko kvalitetan način da predstavlja srpku modnu industriju širom sveta, tako da u budućnosti očekujemo još mnogo uzbudljivih trenutaka i internacionalnih uspeha koji će doprineti prepoznatljivosti srpske mode na svim kontinentima.

Foto: Zsolt Levai