MAD House
MAD House; foto: Miss Stills Photography

MAD House predstavlja najbolje srpske dizajnere u Sava Centru

Na čuvenoj adresi Milentija Popovića 9, ponovo imate mogućnost da se obučete po poslednjoj modi. U ulazu “Business”, renoviranog Sava Centra, nalazi se multibrend radnja “MAD House” u kojoj su izložene kreacije najboljih domaćih dizajnera i umetnika.

MAD House
MAD House; foto: Miss Stills Photography // Vladimir Jevrić

U velikom i elegantnom prostoru, na neverovatnih 330 m2, nalaze se brojni unikatni komadi odeće i modni detalji. Sve što vam se dopadne možete da naručite unapred ili dobijete skrojeno po meri. Pri izboru odgovarajućeg artikla, pomoći će vam predusretljivi asistenti, dugogodišnjeg iskustva u modnoj industriji. 

MAD House
MAD House šop menadžer Aleksandar Marković; foto: Miss Stills Photography

Multibrand Art & Design House je okupio pod jednim krovom oko dvadesetak ovdašnjih dizajnera, kao što su to: Klin By Kristina Bekvalac, Bebbelle Artisans, Cosmic Babe, Formidable By Mina, Gary Tulip, Gia Design, Lalica – Aleksandra Lalić, Lamour, Lusso, Ujebotte, Unikka, Woolart, Ines Atelier by Ines Janković, Aleksandar Zabunović, Mishka, Moj Krojač, NP By Nemanja Pantelić, Hanna Balu, Helena Scrittore, AVVA Couture… 

MAD House
MAD House; foto: Miss Stills Photography

Jednog od njih, modnog kreatora Nemanju Pantelića, čije ime je na domaćoj dizajnerskoj sceni prepoznatljivo po uličnoj modi, sreli smo u novobeogradskom prodajnom prostoru, jedinstvenog koncepta.

MAD House 7204
Nemanja Pantelić u MAD House-u; foto: Miss Stills Photography // Vladimir Jevrić

“Volim da kažem da kreacije moraju da nađu svoje mestu u, na primer, nekoj lepoj prodavnici, u kojoj zainteresovani mogu da ih probaju. Pojedini dizajneri to nude u privatnoj prodaji, dok drugi svoje odevne predmete predstavljaju u koncept prostoru, kao što je to u i mom slučaju. Baš iz tog razloga se danas srećemo u MAD Hose-u (Sava Centar Business ulaz), jer se tu takođe nalazi odeća sa moje poslednje revije.

NP GEO REBEL, foto: Tijana Janković-Jevrić // Miss Stills Photography
NP GEO REBEL, foto: Tijana Janković-Jevrić // Miss Stills Photography

Ono što volim da istaknem jeste to da su generalno svi komadi, koje kreatori prave obično u jednom primerku. Nekad je to i koji više, ali to nikad nije masovna moda. Mladi dizajneri ili oni koji prave malo specifičnije kreacije imaju isključivo jedan artikal, i on kao takav bi trebalo da se nalazi isključivo u koncept radnjama,” objasnio je dizajner, koji je održao samostalnu modnu reviju početkom sezone u Hayatt-u, na kojoj je predstavio kolekciju NP GEO REBEL.

MAD House
MAD House; foto: Miss Stills Photography

Ceo koncept MAD House-a je zasnovan kao “real estete” i logistički, što konkretno za dizajnere znači da mogu da se posvete isključivo kreativnom radu, bez opterećenja administrativnim obavezama, koje po svojoj prirodi nameće prodaja. O tome i o potrebama kupaca stara se osoblje prodajnog prostora. Na taj način se na jednom udobnom i konfornom mestu spajaju kreativci –  kreatori i poštovaoci kreativnosti – kupci.  

MAD House
MAD House; foto: Miss Stills Photography

“U pitanju je savetodavno, modno iskustvo. Nije klasična prodaja. Najbolje bismo to opisali kada bismo rekli da je MAD House lični asistent u prodaji. Takav pristup je neophodan za ovakvu vrstu modnih proizvoda, jer nije u pitanju roba široke potrošnje, niti konzumerizam, već je akcenta na domaćoj proizvodnji, malim količinama i na ručnom radu. Ponegde su tu čak i zaboravljeni zanati, kao što su oni koji tretiraju vunu sa Zlatibora. Želimo da predstavimo javnosti šta još postoji od mode, da se ne bismo svi oblačili isto ili kako nam nude tri-četiri brenda masovne proizvodnje,” objasnila je Milica Todorović, direktorka i vlasnica Multibrand Art & Design House.

MAD House
MAD House; foto: Miss Stills Photography

U prodavnicu multibrend koncepta, na novobeogradskoj strani reke, uskoro stižu i nova imena domaće dizajnerske scene, dok online shop počinje sa radom u februaru, pa će ponuda biti dostupna i van granica Beograda i Srbije.