ogledalce ogledalce koliko sam lepa danas 834

Ogledalce, ogledalce, koliko sam lepa danas

Revolucionarna otkrića za negu tela i lica

Posle inovacija u svetu mode, odeće koja će menjati boju u zavisnosti od našeg raspoloženja, na red je došla nova, čudesna kozmetika za ženu budućnosti! Evo nekoliko neverovatnih kozmetičkih otkrića koje će za nekoliko godina postati dostupni svim ženama.

 Zamislite da možete da jednim potezom izbrišete bore sa lica. U laboratorijama jedne čuvene američke kompanije, testira se „mleko protiv bora”, koje je na bazi botoksa. Koristiće se kao odstranjivač šminke, a pored toga uklanjaće i nepoželjne bore. Jednostavnim nanošenjem uz pomoć tufera, nagomilane brige u obliku dubokih brazda na licu nestaće. Dermatolozi smatraju da će ovaj izum potpuno izmeniti sliku starijih žena i da će na lak, jeftin i bezbolan način obezbediti svežu, mladalačku kožu. Takođe, testiraju se i flasteri koji su natopljeni hijauronskom kiselinom u obliku gela, koji će zameniti preskupe tretmane podmlađivanja injekcijama, te će svaka dama moći lako da ih koristi.

Skupi aparat „Džentli vejvs”, koga koriste najbolje opremljeni kozmetički saloni sveta i dermatološke ordinacije, uskoro će biti dostupan i u domaćinstvu. Ova naprava emituje pulsirajuće zrake koji stimulišu lučenje kolagena i tako regenirišu kožu. Naravno, nova , uprošćena varijanta biće odlična zamena preskupim tretmanima.

Čudesno ogledalce više nije samo mit i bajka. Naučnici su izumeli pametno ogledalo za novo doba. Ono je digitalno i neće prikazivati samo naš odraz, nego će ga bukvalno i komentarisati! U njemu se nalazi softver koji prepoznaje sve nedostatke naše kože. Tako će nas u budućnosti, ogledalce upozoravati da nam je koža dehidrirana, umorna, previše masna… Dovoljno će biti da senzorima iz ogledala, dodirnete lice i dobićete pravu analizu vaše kože. Ogledalo će nas savetovati i kako da rešimo određene kožne probleme, koje kreme da koristimo, sapune, mleka… Ono će moći i da nam pokaže kako naše lice izgleda iz svih uglova. U mnogim digitalnim ogledalima biće ugrađeni i programi koji će nas „savetovati” kako da se šminkamo, koje boje senki i ruževa da koristimo, na osnovu boje i teksture kože kao i anatomije lica.

LookerWeekly magazin Oktobarski salon 2022 baner

Po uzoru na lek koji pomaže obolelima od raka da povrate rast kose, naučnici intenzivno rade na otkrivanju pilule koja će sprečavati pojavu sedih vlasi. Na taj način bi mogla i da se menja boja kose. Tako će devojka budućnosti popiti pilulu npr. za plavu kosu te će bez upotrebe komplikovanih i štetnih farbi promeniti boju.

Za lepotu i zdravlje zuba, uskoro će se naći na tržištu tablete koje će ih jačati i štititi od karijesa. Četkice na solarni pogon, koje izbeljuju zube do kraja godine će početi masovno da se proizvode.

foto:Tijana Janković