Coworking Serbia u Novoj Iskri

U petak, 22. februara

U okviru februarskog Otvorenog dana, u petak, 22. februara Nova Iskra predstavlja prvi javni program u svom prostoru, gostujuće predavanje predstavnika inicijative Coworking Serbia. Zainteresovani posetioci mogu doći u Novu Iskru od 15 časova, dok ih od 18 časova očekuje predavanje o coworkingu. Lazar Jokić i Marko Krajnović iz platforme Coworking Srbija predstaviće koncept i najzanimljivija svetska iskustva i modele iz ovog domena, kao i uvid u postojeće inicijative u Srbiji i regionu…

Jedan od prvih coworking projekata u Beogradu i Srbiji, dizajn inkubator Nova Iskra, svoj edukativni program započinje predstavljanjem samog koncepta zajedničkih radnih prostora, koji na našim prostorima aktivno afirmiše platforma Coworking Serbia.

Coworking je poseban način rada pod kojim se podrazumeva deljenje zajedničkog radnog prostora naizgled različitih, a istovremeno usko povezanih ljudi i njihovih zanimanja. Brojni mladi freelance profesionalci širom sveta odlučuju se na ovaj korak, pristupanje neformalnoj zajednici koju prati povećana produktivnost i osećaj pripadnosti grupi kolega – istomišljenika.

Nova Iskra je upravo jedan takav prostor sa fokusom na dizajn koji je od decembra aktivan u Beogradu. Svakog poslednjeg petka u mesecu u popodnevnim časovima, Nova Iskra otvara svoja vrata zainteresovanim kolegama i javnosti, kako bi bili u prilici da se iz prve ruke upoznaju sa prostorom i planovima ove inicijative posvećene razvoju saradnje između sektora dizajna i proizvodnje u Srbiji.

Coworking Serbia se bavi popularizacijom širom sveta prihvaćenog, inovativnog i savremenog koncepta zajedničkog rada. Jedan od fokusa je i doprinos razvoju coworking zajednice na našem prostoru. Njihov cilj je afirmisanje koncepta koji na jedno mesto dovodi profesionalce iz najrazličitijih a ujedno srodnih delatnosti, koji sami kreiraju svoje radne obaveze u zajedničkom radnom prostoru, bez uticaja kompanijske politike i hijerarhije. Coworking Serbia želi da promoviše ovaj koncept u Srbiji, pomogne kreiranju coworking zajednice, pomogne lokalno i regionalno povezivanje istomišljenika iz različitih profesija i podrži otvaranje coworking prostora u Srbiji.

[box]Nova Iskra se nalazi u ulici Gavrila Principa 43. Naredni program, dvodnevni seminar o dizajnu ambalaže i pakovanja u saradnji sa Packtivity konferencijom i portalom Designed.rs, zakazan je za 28. februar i 1. mart.[/box]