fbpx
Xperia X Lime Green
Xperia X Lime Green

Sony Mobile predstavlja evoluciju Xperia brenda

Kompanija Sony Mobile danas otkriva novi izgled Xperia™ brenda predstavljajući prvu “X” seriju pametnih telefona i viziju budućnosti komunikacija, sa uređajima koji se uklapaju u okolinu i na taj način menjaju način na koji komunicirate sa svetom.

Sony Mobile će nastaviti da stvara pametne i personalizovane proizvode i usluge koje vam omogućavaju da uradite više i živite kreativnije. Naši proizvodi i usluge povezaće vas sa ljudima oko vas i postaće omiljeni deo vašeg života. Sa kontinuiranom strašću za tehnologiju, nastavićemo da stvaramo i razvijamo uzbudljive mogućnosti naših pametnih telefona. Takođe, želimo da promenimo način na koji pristupate informacijama i komunicirate sa prijateljima i porodicom u intimniji, prirodniji i smisleniji.Hiroki Totoki, predsednik i CEO kompanije Sony Mobile

Prva “X” serija pametnih telefona: Xperia X, Xperia X Performance and Xperia XA

Xperia X serija oživljava viziju brenda Sony Mobile dodavanjem novih detalja inteligentne tehnologije na već postojeće popularne Sony-jeve karakteristike: kameru, bateriju i dizajn, u nameri da svakodnevnicu učini pametnijom i jednostavnijom.

Predviđanje neočekivanog je teško ali ne i nemoguće – nova generacija Xperia kamere podiže spontane fotografije na potpuno nov nivo, dozvoljavajući vam da slikate u oštrom fokusu čak i one potpuno neisplanirane momente. Nov Predictive Hybrid Autofocus, na telefonima Xperia X i Xperia X Performance, razvijen je u bliskoj saradnji sa Sony-jevim inženjerima kamere. Omogućava vam da odaberete objekat slikanja a zatim predviđa njegovo kretanje, pa tako možete uhvatiti bilo koju akciju u perfektnom fokusu, bez blura.

Xperia X Performance Black Front
Xperia X Performance Black Front

Napredne funkcije garantuju izdržljivost baterije a Xperia X serija uključuje i Sony-jevo pametno upravljanje baterijom i obezbeđuje njeno trajanje i do dva dana.

Osim što će vaš telefon raditi duže uz samo jedno punjenje, Xperia X serija koristi bateriju čiji je životni vek duplo duži nego ranije, koja je razvijena u saradnji sa Qnovo Adaptive Charching tehnologijom i uz pomoć Sony-jevog pametnog upravljanja baterijom.

Svaki telefon skrojen je tako da iskoristi maksimum svojih naprednih mogućnosti kroz Qualcomm® Snapdragon™ 650 procesor (Xperia X), Qualcomm® Snapdragon™ 820 procesor (Xperia X Performance) koji obezbeđuju ultra brzo povezivanje.

Kao bitan deo ovog jedinstvenog koncepta, Sony-jevi dizajneri istraživali su najbolje materijale i teksture kako bi napravili najprirodniji oblik, a svaka X serija pametnih telefona dolazi sa zakrivljenim staklenim ekranom unutar zaobljenog okvira za udoban osećaj u vašoj ruci. Ovaj koncept proširen je i na Xperia XA telefon, koji se sa zapanjujućim „edge to edge“ ekranom neprimetno integriše u vaš život.

Sva tri telefona serije, Xperia X, Xperia X Performance i Xperia XA, imaju čitav niz stilizovanih poklopaca koji će se pojaviti u četiri elegantne verzije : beloj, grafit crnoj, limun zlatnoj i roze zlatnoj nijansi, već od leta 2016.

Predstavljanje novih Xperia pametnih proizvoda za unapređeno iskustvo komunikacije

Novi Xperia pametni proizvodi i koncepti kreirani su da se prilagode vašem okruženju i svakodnevnim situacijama, bez obzira da li ste u pokretu ili kod kuće. Kompanija Sony Mobile predviđa ovu kategoriju kao inteligentne uređaje koji razumeju vaše potrebe, aktivnosti i ponašanje kako bi vam pružili dodatne korisne informacije.

Xperia Ear je bežična slušalica nove generacije koja potpuno menja način komunikacije, bez kompromisa u uživanju u svakodnevici oko vas. Obezbeđuje korisne informacije kao što su vaš dnevni raspored, vremenska prognoza ili poslednje vesti. Osnažena Sony-jevom tehnologijom glasovnog upravljanja, reaguje zvučne komande, pa tako možete pozivati ili izdiktirati sms poruku, obaviti internet pretragu, doći do određene lokacije.

Omogućava vam da obaveze unaped završite uz lako, bežično i hands free iskustvo. Povezuje se sa vašim Android pametnim telefonom kroz NFC ili Bluetooth® i host aplikacijom gde možete prilagoditi podešavanja, komande, notifikacije, kao i odabrati koje vam informacije trebaju kada se ujutru priključite.

Lagana, udobna i mekana silikonska slušalica udobna je za duže nošenje, sa IPX2 vodootpornim sistemom i baterijom izdržljivom tokom celog dana. Dostupna je u grafit crnoj boji sa inovativnom futrolom koja je ujedno i punjač, pa se vrlo lako može i dopuniti, gde god da se nalazite.

Xperia Ear na tržište izlazi na leto 2016. godine.

Svi novi Xperia pametni proizvodi baziraju se na konceptu komunikacije uz machine learning, prirodnom korisničkom interfejsu i senzorima

RM-X7BT Lifestyle

Xperia Eye je konceptualna vizija za ultra kompaktnu, širokougaonu kameru – sa fleksibilnošću da je lako zakačite za odeću ili nosite oko vrata. Ona predstavlja dokaz istraživanja čitavog koncepta, kako bi Sony-jeva kamera i tehnologija senzora bili u najboljoj formi ikada – sa sferičnim objektivom od 360 stepeni za široko i prirodno vidno polje. Tehnologija poklopca kamere koristiće prepoznavanje glasa i lica za slikanje, dozvoljavajući vam da uživate i sačuvate sve momente bez brige o tehničkim stvarima.

Xperia Projektor će odgovorati na dodir, glas i pokrete, baš kao i ekran vašeg pametnog telefona.

Xperia Agent koncept je vizija personalizovanog asistenta. Poboljšaće kvalitet svakodnevnog života pružajući vam sve korisne informacije, pomoć u komunikaciji kao i kontrolu kućnih aparata. Osnažen je Sony-jevom tehnologijom glasovnog upravljanja i odgovara na niz komandi a ugrađena kamera i projektor omogućavaju gledanje sadržaja na bilo kojoj površini.

RM-X7BT je Bluetooth prijemnik za automobile koji omogućava bežično emitovanje muzike i koristi Sony-jevu tehnologiju upavljanja glasom za aktiviranje funkcija telefona dok vozite.
Sastoji se od dve celine: adapter modula koji omogućava audio emitovanje i hands free pozive i upravljač koji olakšava funkcije telefona, kao što je navigacija, sve to dok bezbedno vozite.

RM-X7BT Bluetooth® sistem na tržište izlazi na leto 2016. godine.

Izvor: Sony