Alec Baldwin , left, and Will Smith star in Columbia Pictures' "Concussion."

Filmovi Sony Pictures Entertainmenta samo na FEST-u 

Mnogi filmovi u kojima igraju holivudske zvezde  neće se naći na redovnom repertoaru bioskopa po zatvaranju ovogodišnjeg festivala.

Običaj je da se filmovi velikih holivudskih studija nadju i na redovnom repertoaru bioskopa. Međutim, ove godine je dogovoreno da FEST dobije eksluzivno pravo na prikazivanje filmova iz Sony studija na našoj teritoriji .

Reč je o nekoliko naslova među kojima je i odlično ostvarenje ROK KRALJICA (Ricky and the Flash) u kome glavnu ulogu, rokerku Riki, igra bravurozna Meril Strip. Njena ćerka u realnom životu Memi Gamer , glumi njenu ćerku i u filmu.

Vil Smit , koji je bio nominovan za Zlatni globus za ulogu u filmu PUT POBEDNIKA (Connccusion) igra doktora iz Afrike, koji je prvi dokazao da američki fudbaleri prilikom udaraca na terenu dobijaju obiljne potrese koji utiču na rad mozga i opredeljuju živote njih i njihovih porodica posle povlačenja iz aktivnog sportskog života.

Bravuroznu Megi Smit u filmu DAMA IZ DVORIŠTA (The Lady in the van) je ove godine neophodno nagraditi na festivalima, jer je sve vreme snimanja zapravo i živela u kombiju.

Svakako treba pogledati i višestruko nagrađivane filmove na međunarodnim festivalima JASTOG (Lobster)  i  DNEVNIK JEDNE TINEJDŽERKE (A Diary of a teenage girl) koji je u Glavnom takmičarskom programu. FEST je naprosto jedinstvena prilika da se ova ostvarenja pogledaju u bioskopima “,  ističe Dragana Tešić, izvršna direktorka distributerske kuće Con Film.