bittorrent logo
bittorrent logo

Mobilni BitTorrent bolje izgleda i radi

BitTorrent aplikacija za mobilne uređaje preuzeta je više od pet miliona puta, a sada je doživela redizajn. Time je postala još upotrebljivija, bilo da delite ili preuzimate fajlove.

Iako svi vezuju torent sistem za pirateriju i neovlašćeno deljenje i preuzimanje raznih fajlova, najčešće filmova, torent sistem je u paraleli snažan alat za promovisanje mladih umetnika ili njihovih radova. BitTorrent, upravo inspirisan tim pozitivnim načinom komunikacije sa krajnjim korisnicima njihove aplikacije, redizajnirali su svoju mobilnu aplikaciju za Android platformu.

Na novu aplikaciju primenjen je sada već standardizovani “Holo” Android dizajn aplikacija, pa je vizuelni doživljaj sada već “prijatniji” oku. Uz taj jednostavan dizajn, ova aplikacija sada više stavlja akcenat na pojedinačan izbor fajlova u okviru jednog torenta. Na ovaj način, BitTorrent želi da se korisnik koncentriše samo na njemu zanimljiv sadržaj. Time se u isto vreme smanjuje vreme koje je potrebno da korisnik dođe do bitnog sadržaja ali i da se smanji količina prenetih podataka. Ovo poslednje je pozitivno za korisnika BitTorrent aplikacije i sam BitTorrent – manje protoka znači manje troškova za održavanje celog sistema.

BitTorrent® - Torrent App - screenshotBitTorrent® - Torrent App - screenshot

Pored svega novog, treba istaći da ova aplikacija nudi veliku pogodnost u smislu ograničavanja maksimalne brzine preuzimanja fajlova u odnosu neke druge slične – jednostavno tog ograničenja i nema. Naravno, korisnik je taj koji kontroliše ovaj segment, ali uvek postoji opcija da u potpunosti iskoristite maksimalnu brzinu koju vam vaš Internet provajder pruža.

Aplikacija se može preuzeti sa Google Play prodavnice, a svi oni koji je već koriste, mogu je ažurirati na isti način. Naravno, ne zaboravite i na PC verziju aplikacije.

Foto: BitTorrent/Google Play