16 Xperia Z1 Compact LowLight

Sony predstavio nove proizvode na CES2014

Sony je na ovogodišnjem CES-u predstavio nastavak svoje Xperia serije mobilnih uređaja kao i novitete u segmentu “pametnijih” pratećih uređaja.

Sa Xperia serijom, Sony se na velika vrata vratio na tržište mobilnih telefona i ponovo pridobio stare ali i nove korisnike. Ipak, za neke ljubitelje novog Xperia omni dizajna, Xperia Z i Z1, ovi modeli su preveliki za svakodnevnu upotrebu. Sony je na tu potrebu odgovorio modelim Xperia Z1 compact i Xperia Z1S.

Xperia Z1S je model koji je za sada eksluzivan u ponudi severnoameričkog T-Mobile-a i predstavlja pravog naslednika Xperia Z na ovom tržištu. Kao i kod “originala”, Z1S ima superiornu kameru od 20.7 megapiksela, sa Exmor RS senzorom i Bionz procesorom slike. Pored tehnologije koja je već dostupna u Sony Xperia telefonima, ovaj model je pravi dodatak za sve korisnike Sony PlayStation 4 konzole. Uz njega dolazi i preinstaliran najnoviji hit Sony Pictures-a, Kapetan Filips.

Xperia Z1 compact

Xperia Z1 compact je model koji će biti dostupan globalno i predstavlja pravu “malu” verziju modela Z1. Dizajn i tehnologija iz “starijeg” brata je zadržana i sve je to upakovano u manje kućište koje odgovara većem broju korisnika (tj. njihovim rukama). Ekran je dijagonale 4.3 inča što je u odnosu na inicijalnih 5 inča ipak dosta manje. Bez obzira na ovu razliku, Sony očigledno očekuje veći uspeh u ovom segmentu “mini” verzija inicijalnih modela od svoje konkurencije koja se i nije proslavila.

SmartWatch2 je druga verzija Sony-jeve verzije pametnog sata koji je privukao mnogo pažnje. Iako je ovaj dodatak vašem Android mobilnom uređaju (telefon ili tablet) već ranije bio predstavljen, na CES2014 najavljena je nova verzija softvera samog sata kao i veliki broj aplikacija. Tih aplikacija trenutno ima oko 300 i njihov broj stalno raste zahvaljujući veoma aktivnim programerima.

SmartWatch2 green SmartBand

Sony je pored gotovih proizvoda predstavio i nove bežične slušalice ali i koncept Sony CORE-a – narukvice koja prati i beleži vaše aktivnosti i kreira vaš životni dnevnik. Naravno, detalji oko ovog “senzora” još uvek nisu otkriveni, ali će u narednom periodu sigurno biti raznih mini reklama u kojima će se pokazati upotrebljivost ovog dodatka.

Izvor: Sony