Vertu Ti eksluziva na Android način

Ekskluziva na Android način

Vertu Ti nije za svakog

Nekadašnji Nokia eksluzivni sub-brend, Vertu, iako poznat po preskupim i ne tako naprednim mobilnim uređajima, sada nam se predstavlja u drugom svetlu – Vertu Ti – pametan telefon u najskupljoj ligi.

Ručno pravljen i sklapan u Engleskoj, ovaj Android telefon se definitivno izdvaja od današnjih najpoznatijih telefona poput Nexus, Galaxy ili One serije. Zahvaljujući činjenici da je kućište izrađeno od titanijuma, osim što je neverovatno izdržljivo, ovo kućište Vertu Ti čini laganim i veoma elegantnim. U kombinaciji sa safirnim staklom i kožnim detaljima, ovaj telefon praktično pri svakom detalju pokazuje kojoj klasi pripada.

Ispod ovog vrhunskog pakovanja, sa karakterističnim Vertu “V” dizajnom, nalazi se prilično “jak” Qualcomm-ov dvojezgarni procesor od čak 1,7 GHz. Kako bi iskustvo u korišćenju ovog modela bilo na očekivanom nivou kvaliteta, ugrađena je radna memorija od 1 gigabajt i čak 64 gigabajta interne memorije za podatke vlasnika. Ako se na ovo doda i mogućnost dodavanja microSD memorijske kartice do čak 32 gigabajta, ovaj telefon može da ponese mnogo podataka.

Vertu se odlučio da u ovaj model integriše Android 4.0.4 verziju, poznatiju pod imenom “Ice cream sandwich” ili skraćeno “ICS”. Grafički interfejs je totalno prilagođen Vertu dizajnu, pa se može pretpostaviti da je ICS verzija Androida bila logičan potez – vreme i sredstva su uložena u kreiranje specifičnog i jedinstvenog korisničkog interfejsa umesto u jurnjavu za poslednjom verzijom Androida.

Da bi se eksluzivnost podigla i na još viši nivo, za kvalitet stereo zvuka na ovom telefonu nisu zaduženi “obični” audio inženjeri već Bang & Olufsen tim, dok je zvuk za testiranje pružio ni manje ni više nego Londonski simfonijski orkestar! To se zove nivo!

LookerWeekly magazin Oktobarski salon 2022 baner

Kamera je “standardne” jačine od 8 megapiksela i u stanju je da kreira video snimke 1080p HD kvaliteta. Naravno, prisutna je i prednja kamera od solidnih 1,9 megapiksela koji su dovoljni za bilo koju video komunikaciju.

NFC, GPS, Bluetooth 4.0 su takođe deo ovog skupog paketa ali niko nije ni očekivao da oni budu izostavljeni.

Dve stavke koje ne oduševljavaju su ekran i baterija. Ekran je skromne rezolucije od “samo” 480 puta 800 piksela, poput Samsung Galaxy S II, ali na ekranu od 3,7 inča, slika je sasvim dobra. Sa druge strane, baterija od samo 1250 mAh je po današnjim standardima premalo za upotrebu za kakvu se ovako skup telefon planira. U prevodu, planirajte da sa sobom uvek nosite standardni microUSB punjač.

Posle ovakve specifikacije ostaje samo da se za obične smrtnike napomene cena – procena je da će koštati više od 7000 (sedam hiljada) €. Da li ga i dalje želite?