MHG Wargaming02

Wargaming Alliance objavio saradnju sa studijom Mad Head Games

Wargaming Alliance, izdavačka grana Wargaming kompanije, objavila je danas saradnju na naslovu koji razvija srpski studio Mad Head Games. Ova ambiciozna igra će biti stvorena po uzoru na model games-as-a-service (GaaS) i trebalo bi da označi ulaz u nove teritorije za oba studija.

Mad Head Games je osnovan 2011. godine. Sa kancelarijama u Beogradu i Novom Sadu, ubrzo je postao jedan od ključnih razvojnih studija u regionu. Studio koji trenutno broji 141 zaposlenih je do sada izdao 36 igara u domenu HOPA (hidden object puzzle adventure) igara i sada je spreman za sledeći izazov. Mad Head Games je uspeo da se istakne među više od 100 razvojnih studija koji su prikazali svoje projekte Wargaming Allianace timu tokom 2017. godine, pre svega zbog kontinuiranog stavljanja igrača na prvo mesto. Ovaj pristup razvoju video igara je primenjivan u oba studija i samim tim je prirodna veza koja je pomogla da dođe do uspostavljanja saradnje.

“Mad Head Games je zaista jedan od najstrasnijih i najdinamičnijih razvojnih timova sa kojim sam imao zadovoljstvo da radim,” rekao je Jerry Prochazka, prvi čovek Wargaming Alliance tima. “Drago mi je da mogu da im poželim dobrodošlicu u Alliance gde ćemo blisko sarađivati na novom, za sada neimenovanom izdanju koje će se pridružiti Wargaming portfoliju. “

“Nakon godina koje smo proveli unutar casual industrije video igara, odlučili smo se za zaokret koji će nas vratiti našim korenima unutar hardcore industrije i gaming naslova uz koje smo odrasli,” rekao je Nenad Tomić, CEO Mad Head Games studija. “Nakon što se naš i put Wargaming-a ukrstio, shvatili smo da smo upoznali nekog ko deli našu viziju i strast, uz činjenicu da je spreman da nam pomogne da napravimo nešto ambiciozno i zaista neverovatno.”

Dogovor je da Wargaming Alliance tim pruži domaćem studiju ključne usluge vezane za izdavanje igara, počevši sa korisničkom podrškom, preko marketinga i menadžmenta online zajednica. Takođe, tim će se postarati da igra ima prisustvo u fizičkom obliku na svim ključnim tržištima kao i kao i da bude prilagođena lokalnim tržištima.

Wargaming Alliance je organizaciona jedinica unutar Wargaming kompanije koja predstavlja celovitu ulaznu tačku za sve nezavisne kompanije koje žele da izdaju svoje proizvode za PC i konzole. Wargaming Alliance predstavlja sebe kao ultimativno rešenje za razvojne timove, kako nove tako i postojeće, koje žele da svoje multiplayer, GaaS (Games-as-a-Service) projekte podignu na sledeći nivo.

 

Mad Head Games je jedan od začetnika organizovanog razvoja video igara u Srbiji. Studio je osnovan 2011. godine i brzo je dostigao nivo jednog od lidera lokalne industrije. Sa te pozicije, studio je počeo da stvara utvrđen put ka internacionalnom tržištu, kako za sebe, tako i za druge mlade razvojne timove u zemlji.

Kompanija je poznata po svom inovativno pristupu tržištu casual adventure video igara. Nakon godina kontinuiranog uspeha, Mad Head Games se sada širi na nove žanrove. Kompanija je nedavno objavila početak saradnje sa Wargaming Alliance koji će izdati njihovu novu igru.

Recept za proboj Mad Head Games na globalnu scenu leži u kreativnosti njihovog tima, kao i konstantnom željom da gurnu granice onoga što je moguće, zajedno sa nemerljivim iskustvom u razvoju i produkciji igara koje im Wargaming pruža.