Screen Shot 2018 04 19 at 16.22.20

Memorijalno drvo kralju popa u Budimpešti

Kada je 2009. godine planetu obišla vest da je kralj popa napustio ovaj svet, fanovi su patili, kolege su mu odale poštu na mnogo načina jer je mnogima bio inspiracija a na poseban način od njega su se oprostili fanovi kod naših suseda. Otkrijte o čemu je reč.

U slučaju da se ovog proleća zateknete u prelepoj Budimpešti i pritom ste kao klinče uživali u pesmama Majkl Džeksona, pored brojnih znamenitosti, skoknite do hotela Kempinski jer se u praku preko puta ovog hotela nalazi posebno drvo koji je posvećeno Majklu Džeksonu. Na drvetu možete da ostavite poruku, pesmu, cvet i namenite istu poznatom kralju popa.

Tokom svojih poseta glavnoj prestonici Mađarske, Majkl Džekson je često boravio u hotelu Kempinski, koji je smešten u samom srcu grada, nedaleko od reke Dunav. Svaki put kada bi pevač bio u gradu, njegovi verni fanovi bi se okupljali ispred hotela u parku dovijajući se na sve načine da ukradu pogled pop zvezde. Kada je pre devet godina Majkl Džekson preminuo, njegovi fanovi su drvo koje se nalazi u parku, posvetili njemu. Drvo je ukrašeno njegovim fotografijama, cvećem, pesmama, citatima.

Na dan njegovog rođendana, ljubitelji njegove muzike se okupljaju u parku ispred drveta i izvode prefomanse i najpoznatije pokrete koji su bili karakteristični za Majkla Džeksona, naravno uz njegove pesme.