Igrica koja se kontroliše glasom?

Kickstarter je pružio priliku svakojakim projektima, ali ovaj spada u neke od najinteresantnijih – igrica koja se kontroliše glasom!

Nekada su se igrice kontrolisale samo putem tastature, miša i džoistika. Onda smo prihvatili i izazov kontrole putem naših pokreta (npr. Xbox Kinect). Ali za sve te kontrole zajedničko je da se manje više sve igra u tišini (osim ako nije timska ili online igrica). Uskoro, igranje igrica više neće biti tako “tiho” jer će igrice vrlo brzo slušati naše komande. Jedna od takvih je i “There Came an Echo”.

Iza RTS (Real Time Strategy) naslova “There Came an Echo” stoji kalifornijski razvojni tim Iridium Studios, čija je ovo prva igrica. osim što je u pitanju strategija, po trejleru koji možete pogledati u nastavku, može se zaključiti da će akcije biti na pretek. Čak i ako bi se igranje obavljali “klasično” – preko miša i tastature. Naravno, Iridium Studios je otišao korak dalje i omogućio da kontrolisanje segmenata igrice obavljate svojim glasom! Da sve bude još interesantnije, možete i sami da kreirate svoje komande što igrivost podiže na poseban nivo (jer trenutno nema konkurenciju).

Naravno, ako budu bili uspešni, eto ove igrice i na Android i iOS platformi. A tada… Zaboravićemo da smo ikada nemo sedeli ispred kutija koje su nas zabavljale satima i satima, po imenu kompjuteri. Jer ćemo sada stvarno komunicirati sa našim konzolama, a to će sigurno da bude zanimljivo iskustvo.