Da li znate šta je Virtuix Omni™?

Uporedo sa ubrzanim napretkom u tehnologiji virtuelnih naočara i senzora koji prate pokrete tela, postavljeno je i pitanje: Kako da se u virtuelnom svetu krećemo normalno, ograničeni životnim ili poslovnim prostorom? Virtuix Omni™ je odgovor na to pitanje.

Virtuix Omni™ je prva platforma za virtuelnu realnost koja omogućava da hodate, trčite i skačete u prostoru od 360 stepeni oko vas, čineći da vaš um i telo budu deo tog virtuelnog sveta. Počevši kao Kickstarter projekat, tokom kog je već rezervisano oko dve i po hiljade komada, Omni je trenutno jedina “staza” za virtuelni svet koja je cenovno prihvatljiva a da korisniku omogućava kretanje u celih 360 stepeni oko vertikalne ose.

Plan Virtuix-a je da sa Omni™ oslobode igrače od statičnog i ne tako “realističnog” užitka igranja igrica, koristeći tastaturu, miš ili džojstik. Jan Goetgeluk, generalni direktor Virtuix-a izjavio je da se iskustvo u statičnom okruženju ne može porediti sa “intenzivnim iskustvom i zabavom koja proizilazi iz stvarnog hodanja, trčanja i skakanja u igricama.”

https://www.youtube.com/watch?v=iUkjaNQlZO8

Dodatak koji morate posedovati uz Omni™, bez kog virtuelna realnost trenutno ne izgleda tako dobro je Oculus Rift – startup proizvod koji je Facebook nedavno kupio za neverovatnu cifru, a da pri tom ni jedan komercijalni primerak nije ni prodat. Očigledno je da su mnogi spremni da se opklade u visokim iznosima na ovu novu “gejming” tehnologiju.

Ukoliko ste spremni da budete jedan od retkih “kompletnih” gejmera, Virtuix Omni™ je definitivno vaša sledeća stavka za kupovinu. Još samo da pronađete prostor gde ćete ga postaviti…

Izvor: Virtuix