KAZ - creator of Gran Turismo
KAZ - creator of Gran Turismo

Ko je Kazunori Yamauchi?

Da li ste ikada čuli za Sony, PlayStation konzolu i Grand Turismo simulaciju vožnje? Odlično. Sada ste spremni da upoznate Kazunori Yamauchi-ja – tvorca Gran Turismo virtuelnog sveta. Ovo je priča o njemu…

Retki su oni koji stvaraju digitalne virtuelne svetove, a koji u stvarnom svetu zaslužuju veliko poštovanje. Jedan od njih je Kazunori Yamauchi, tvorac Gran Turismo serijala i glavni “krivac” za njegovo savršenstvo. Petnaest godina trajala je evolucija koja nas dovodi do današnjeg izleda jedne od najpoznatije simulacije.

U okviru proslave petnaestog rođendana, najavljen je dokumentarac pod nazivom “KAZ”, koji će nam otkriti Kazunori Yamauchi-ja kakvog malo ko poznaje. Osim što ćemo saznati ko je u stvari Kazunori, koga opisuju i kao “duha”, očekujemo da će Gran Turismo dobiti novu dimenziju, što će zaljubljenici u ovaj serijal posebno poštovati i ceniti.

U nastavku uživajte u kratkom trejleru za ovaj dokumentarac. Ceo film će verovatno biti dostupan 06. decembra za kada je zakazano zvanično predstavljanje Gran Turismo 6.