Potreba za brzinom – NFS Hot Pursuit

Najbolja simulacija brze vožnje i na telefonu

Need for Speed Hot Pursuit, jedan od najnovijih naslova iz serijala koji traje od 1994. godine, sada je dostupan i za korisnike Android uređaja u Srbiji – eksluzivno putem ponude Telenora…

O samom “Need for Speed” serijalu nije potrebno mnogo trošiti reči – od 1994. godine, skoro svako ko je ikada igrao simulacije vožnje, morao je barem da se jednom oproba u ovoj igri. “Hot pursuit” je nastavak originalne ideje gde možete biti u ulozi policajaca koji voze najbrže automobile na svetu, obojene u policijske boje, ili voziti najbrže automobile u raznim bojama, pokušavajući da pobegnete svojim pratiocima – policajcima. Sve je to sada preneto na Android mobilne uređaje.

Nakon osnovne instalacije, potrebno je preuzeti sa Interneta oko 300 MB dodatnih fajlova kako bi se igrica pokrenula. Preporučujemo preuzimanje ovih fajlova preko Wi-Fi mreže s obzirom da preko mobilne mreže to može potrajati u zavisnosti od jačine signala. Nakon kompletne instalacije, igrica započinje uvodnom animacijom koja lagano prelazi u prvi nivo – interaktivno objašnjavanje načina kontrole vozila. Kontrole se svodena okretanje telefona poput volana i aktivaciju dodatnog (NO2) pogona. Nakon završetka “nivoa za početnike”, pred vama je izbor kako želite da nastavite priču – kao policajac ili kao begunac.

NFS Hot Pursuit - policajac ili begunac

Koju god “stranu” da izaberete, dobra zabava i vožnja su zagarantovani. Ukoliko ste policajac, staze su koncipirane uglavnom tako da je cilj da zaustavite jednog ili više begunaca. Ovo se uglavnom svodi na udaranje vozila begunca dok se ne uništi dovoljno da ne može da nastavi vožnju. Drugi način jeste da samo zaustavite to vozilo, ali je to vrlo vrlo teško. To možete pokušavati uz pomoć blokada puteva, šiljaka na putu, EMP šokova… Da se cela uloga policajca ne bi svodila na stalnu jurnjavu za odmetnutim vozačima, povremeno možete odvozati i dobru staru trku sa vašim “kolegama” policajcima.

Ukoliko se odlučite za “život” begunca pred vama se postavlja samo jedan pravi zadatak, a to je biti uvek brži i spretniji od ostalih, bilo da su begunci ili policajci. Zadaci mogu biti da pobegnete od policajaca, budete prvi u trci ili ne budete poslednji u završenom krugu… Sve u svemu, zabava je zagarantovana.

NFS Hot Pursuit - mapa

U oba slučaja, u zavisnosti od vaših virtuelnih vozačkih sposobnosti i pozicije na kraju nivoa, kao nagradu dobijate veći iznos koji vlasti nude za vaše hvatanje. Uz dostizanje određenih nivoa, postaju vam dostupniji sve brži i kvalitetniji automobili poput najnovijeg Poršea, Mercedesa, Lamborginija, Bugatija i na kraju Pagani Zonda. Za razliku od sličnih naslova, ova igra ima nekoliko razloga da je instalirate i čuvate na vašem uređaju – nastavak jednog od najpopularnijih serijala u svetu igara, grafika je odlična, predstavlja zabavu koja traje taman koliko je potrebno, kontrole nisu jednostavne a protivnici teški što je čini dodatno zanimljivom.

Ova igra je za tržište Srbije eksluzivno dostupna samo preko Telenorovog portala Dobre Stvari i prvih šest hiljada preuzimanja su besplatni. Cena nakon isteka ove promotivne ponude nije poznata.