tajmer za kuhinju

Tajmer za kuhinju

…peći u rerni dvadeset minuta…

U kuhinji ste, pripremate sastojke za kolač koji treba ispeći u rerni. Po receptu, sve sastojke sa liste ste nabavili i krećete u realizaciju. Sve što vam još treba jeste neki način da izmerite tih dvadeset minuta pečenja, kako recept “kaže”. Nekada su u kuhinji postojali mini tajmeri u raznim oblicima, ali su isčezli poslednjih godina. Ipak, potreba za kuhinjskim tajmerima nije nestala. Ukoliko posedujete Android uređaj, vi ovaj problem nemate – vi taj tajmer već imate.

Ukoliko ste ljubitelj retro stilova, Kitchen Timer Free” će verovatno biti najbolji izbor za vas zbog svog izgleda. Kao što sam naziv kaže, ova verzija je besplatna. Iako je besplatna, njena osnovna namena tajmera ni na koji način nije ograničena. Podešavanje tajmera je kao i na starim uređajima – samo okrenete točak tajmera i možete izmeriti i do pedesetdevet sekundi, minuta ili sati (!?). Kada vreme istekne, oglasiće se alarm i tada bi jelo trebalo da bude gotovo. Puna verzija koja se kupuje vam omogućava da podesite vizuelni izgled tajmera, ali i zvuk alarma. Ipak, nama se čini da ove opcije nisu neophodne kada ste u kuhinji i zaokupljeni kuvanjem, tako da preporučujemo da ostanete korisnik besplatne verzije.

[appbox googleplay com.harryhao.apps.kitchentimer]

Za one “moderne” kuvare, preporučujemo dva vrlo dopadljiva tajmera – Ovo” i “Doomsday Timer. Oba su modernog dizajna. Obe aplikacije su besplatne i vrlo jednostavne za upotrebu bez ikakvih podešavanja. Sve što je potrebno da uradite jeste da kružnim pokretima prsta opišete krug i tako podesite vreme tajmera. Ukoliko vam je potrebno da merite duži vremenski period, “DDTimer” vam omogućava da merite period i do 12 sati. “Ovo” tajmer je pravi brzi kuhinjski tajmer – meri do 60 minuta.

Bez obzira da li u kuhinji koristite neki tajmer ili ne, ipak je najbitnije da se držite recepta, ako želite da jelo uspe.

[appbox googleplay org.ilumbo.ovo]

[appbox googleplay no.doomsday.android.downcount]