Gde su moje stvari

Aplikacija za Android

Neko češće, a neko ređe ima tendenciju da zaboravi gde je ostavio ključeve, račune, pare, telefon, kome je dao knjigu, CD… Često za zaborav krivimo naš karakter, ali niko ne govori šta možemo da uradimo da smanjimo broj zaboravljenih stvari…

Zato mi predlažemo jedno simpatično ali prilično jednostavno rešenje – zabeležite gde ste šta ostavili. Naravno, ne predlažemo puko zapisivanje lokacije nekih predmeta (što je verovatno mnogima “palo” na pamet), jer to nije najproduktivnije – komentar “ključ stavljen u fijoku” ili “film je kod Marine” na papiru ne govori mnogo. Šta ako imate puno fijoka u vašem domu i previše ključeva koje upotrebljavate svakodnevno? Ovakav način praćenja lokacija nekih predmeta može biti veći problem nego da zaboravite na taj predmet.

Zamislite da možete da vizuelno podelite predmete i njihove lokacije. Tada biste mogli da na jednostavan način uklopite dve informacije – šta ste i gde stavili. Upravo ovakvo rešenje nudi mobilna aplikacija “What My Where”. Ova aplikacija vam omogućava da kreirate listu predmeta predstavljenu slikama istih tih predmeta, ali i listu lokacija gde se ti predmeti nalaze. Sama aplikacija vam ne sugeriše koja slika će pripadati ovim kategorijama, tako da je ovaj izbor ostavljen korisniku.

Ukrštanje ove dve informacije je pojednostavljeno i dovoljno je da sliku predmeta prevučete do slike lokacije i pustite. Na taj način ste dati predmet “stavili” na datu lokaciju. I to je to.

Jednostavnost je glavna prednost ove aplikacije. Mana i nema, ako se na stranu stavi ne tako privlačan i pomalo dečiji izgled korisničkog menija.

Aplikacija je kreirana za Android platformu i besplatna je. Može se preuzeti sa Android Market-a, ali i sa zvaničnog sajta WhatMyWhere.com.

[appbox googleplay screenshots com.WhatMyWhere]