Screen Shot 2018 02 07 at 20.47.45

Aplikacija koja „juri“ vašeg dvojnika iz sveta umetnosti

U savremeno doba, u kojem ljudi ne mogu bez svojih pametnih spravica, bilo zbog posla ili lične potrebe, na svakodnevnom nivou nam pristižu zanimljive aplikacije. Ako ste zaglavili u autobusu na autoputu, možda je idealno vreme da se prekrati „muka“ uz novu aplikaciju Google arts & Culture app.

Ova zanimljiva aplikacija „lovi“ vašeg dvojnika iz sveta umetnosti. Sve što je potrebno jeste da korisnik pokrene svoju Google art & culture app, spusti se do prozora na kojem piše „Da li se tvoj portret nalazi u muzeju“ i pritisne dugme za pretraživanje: get started. Onda je neophodno da se napravi neki lepi selfi. Aplikacija skenira vašu sliku i baca se u pretraživanje i filtriranje preko hiljadu portreta. Svaki portret koji dolazi iz sveta umetnosti i podudara se sa korisnikovim portretom, izbacuje sličnost u procentima.

Ako korisnik pravi različite grimase, aplikacija će pronaći portrete koji odgovaraju selfiju koji je napravljen.

Google arts & Culture je sarađivao sa više od hiljadu i dvesta međunarodnih muzeja, galerija i kulturnih institucija iz čak sedamdeset zemalja, kako bi njihova umetnost bila dostupna svima na internetu.

Pored ove zanimacija, aplikacija svojim korisnicima nudi virtuelne ture kroz najpoznatije muzeje na svetu, brojne zanimljive vesti i priče o umetnosti i kulturi, kreiranje svoje lične kolkecije umetnina i još mnogo toga.

Komentari korisnika ove interesantne aplikacije su uglavnom pozitivni i za sada je aplikacija dostupna u Australiji, Kanadi, Novom Zelandu, Singaporu, Indiji.

Nadamo se da će app uskoro biti dostupna i na našim prostorima.