Formula 1 na dlanu

Pratite sve kao da ste na samoj trci

Zaljubljenici u Formulu 1 svaku trku iščekuju sa nestrpljenjem. Na zadovoljstvo svih njih, trke se održavaju isključivo vikendom. Ipak, nekada niste u prilici da pratite vaš omiljeni sport. U pomoć stiže Android aplikacija – F1 2012 Timing App…

Tokom prenosa trka Formule 1, navikli smo da se na ekranu prikazuju mnoštvo informacija u vezi sa dešavanjima na stazi – od trenutnih pozicija do razlike u vremenima između vozača. Sada su vam ove informacije dostupne i na vašem Android uređaju, gde god da se nalazite, pa, čak i kada nema trka.

Po samom pokretanju aplikacije, prva informacija koja nas je sačekala jeste koliko je vremena ostalo do početka prvog treninga za prvu sledeću trku (npr. Velika nagrada Australije). Ovo je ujedno i prva informacija koja se uvek traži, pa je sjajno što prvo na nju nailazimo. Nakon ove informacije, sačekalo nas je još jedno iznenađenje – pred nama se našla mapa staze sa snimkom poslednje trke održane na ovoj stazi ostalim statističkim podacima. Na ovom ekranu je moguće videti koja je trenutna pozicija vozača kao i razlika u vremenima, ali ono što je posebno značajno jeste upravljanjem “živog” prikaza – korisnik aplikacije bira čiji progres u trci želi da prati i sva vremena će biti sračunata u odnosu na tog vozača, a kamera će na mapi pratiti kretanje izabranog bolida. S obzirom da je ovaj ekran prebogat informacijama, pretpostavljamo da ćete njega i najviše koristiti.

Mapa trke

Na drugom ekranu, osim podsećanja koliko je vremena ostalo do prvog sledećeg događaja u Formuli 1, možete proveriti koja je trenutna pozicija vozača na rang listi, informacije o vozačima sa istorijom u vozačkim karijerama, njihovim timovima i stazama na kojima se voze trke Formule 1.

Na trećem ekranu su vam dostupne poslednje vesti iz ovog sveta. Na poslednjem, četvrtom ekranu, možete podesiti prikaz mnogih informacija, ali smo u praksi ustanovili da ništa nije potrebno dodatno podešavati, s obzirom da su kreatori aplikacije praktično mislili na sve i iz ugla korisnika.

Do sada, ni jedna aplikacija za mobilne uređaje, koja je za tematiku imala Formulu 1, nije bila ovako bogata informacijama. S toga, Looker Weekly vam toplo preporučuje da je instalirate i da je barem probate. Verujemo da ćete biti oduševljeni kao i mi.

Jedino što će vas možda odvratiti od upotrebe jeste cena aplikacije koja je neverovatno visoka za ovaj tip uređaja – preko 30 $ – ali to ne znači da će pasionirani ljubitelji ovog sporta biti odvraćeni od kupovine.

[appbox googleplay com.softpauer.timingapp2012]