1898147 10202911096474619 57609065691617405 n e1417286976358

ISTEK Android takmičenje

Studentska organizacija EESTEC (Electrical Engineering Student’s European Association) organizuje EESTEC Android takmičenje – međunarodni projekat otvoren za studente iz celog sveta.

Okupite svoj tim, osmislite ideju za aplikaciju i pošaljete je do 15. decembra.

Prijavite se na takmičenje, osvojite vredne nagrade i napravite aplikaciju koju bi mogli da koriste ljudi iz celog sveta!

U proteklim godinama, mobilne aplikacije su dostigle ogromnu popularnost i njihova upotreba se polako transformisala iz luksuzne prednosti u osnovno sredstvo za dnevne potrebe u vidu informisanja, komunikacije, mobilnosti itd. Android je postao deo našeg svakodnevnog života i mi moramo učestvovati u poboljšanju kvaliteta usluge koje takva platforma pruža. Iz tog razloga, cilj ovog akademskog projekta je da podstakne kreativnu inovaciju razvijanjem znanja o programiranju i dizajnu.

Takmičenje se sastoji iz dve faze. U prvoj fazi učesnici registruju svoje timove od maksimalno tri osobe i prijavljuju svoju originalnu ideju mobilne aplikacije. Prijavljivanje ideja traje do 15. decembra.

Zatim članovi žirija, koje čine profesori sa prestižnih evropskih univerziteta i Android eksperti, ocenjuju ideje, a najinovativnije i najkorisnije prolaze u drugu fazu takmičenja – realizaciju aplikacije. Timovi koji su prošli u drugu fazu takmičenja predaju svoju finalnu aplikaciju do 20. marta. Na osnovu utvrđenih kriterijuma žiri određuje najbolju aplikaciju i pobednički tim. Nagradu će dobiti i aplikacija sa najboljim dizajnom, kao i najinovativnija.

Pobedničkim timovima nagrada će biti uručena na Kongresu studenata elektrotehnike Evrope koji će se održati u Madridu u maju 2015.