Symantec Endpoint Protection 14

Ovako izgleda budućnost bezbednosti krajnjih tačaka na mreži

Korporacija Simantek, vodeća svetska kompanija za sajber bezbednost, predstavila je rešenje „Symantec Endpoint Protection 14“, koje predstavlja evoluciju u inovacijama za bezbednost krajnjih tačaka na mreži. U pitanju je nova verzija koja pruža višeslojnu zaštitu sa mogućnostima naprednog mašinskog učenja.

Aktivan veštačkom inteligencijom koja funkcioniše na nivou krajnje tačke (kompjutera) i „oblaka“, „Symantec Endpoint Protection 14“ predstavlja prvo takvo rešenje u industriji koje spaja ključne tehnologije za krajnje tačke sa naprednim mašinskim učenjem i sanacijom bezbednosnih propusta u softveru. Time pruža višeslojnu zaštitu koja je u stanju da zaustavi napredne pretnje i preduzme odgovarajuće kontra akcije na krajnjim tačkama, bez obzira na to kako je napad pokrenut.

„Symantec Endpoint Protection“ obezbeđuje moćnu zaštitu u laganom softverskom paketu uz 70 odsto manji memorijski otisak u odnosu na prethodnu generaciju rešenja,  zahvaljujući novim mogućnostima napredne provere preko infrastrukture „oblaka“. Ovo rešenje trenutno ima vodeću efikasnost u industriji od 99,9 odsto, uz nisku stopu lažnih alarma.

Simantekov softver trenutno štiti krajnje tačke 175 miliona potrošača i velikih korporacija, 163 miliona korisnika elektronske pošte, 80 miliona korisnika web proxy servera, obrađujući gotovo osam milijardi bezbednosnih zahteva svakog dana.

„Symantec Endpoint Protection 14“ predstavlja značajan iskorak u zaštiti krajnjih tačaka na mreži, donoseći najnovije inovacije na krajnje tačke u sklopu jedne sigurnosne platforme iz laboratorija bezbednosne kompanije kojoj možete verovati. Ovo je esencijalni element integrisane strategije za sajber odbranu koju kompanije moraju imati da bi se izborile sa naprednim pretnjama današnjice – izjavio je Majk Fej, predsednik kompanije Simantek.