Iako niste pored vašeg računara, postoji način da budete uz svoj omiljeni online magazin Looker Weekly. Dovoljno je da preko vašeg mobilnog telefona posetite stranicu Looker Weekly magazina ili stranicu našeg bloga.

Drakula čeka turiste

Romantična Rumunija i tajanstvena Transilvanija

Oni koji nikada nisu bili u Rumuniji, ovog meseca bi mogli da obiđu neka značajnija mesta ove divne zemlje i za kratko vreme i malo novca vide najvažnije znamenitosti. Akcenat posebno stavljamo na zamak gospodara tame i nemrtvih grofa Drakule, koji je gotovo uvek privlačan turistima iz celog sveta, bilo da su oni zaljubljenici u literaturu Brama Stokera, ili ih je put slučajno naveo ka ovoj destinaciji…

Ako se promuvate gradom i svratite u obližnju turističku agenciju, primetićete da takozvana „Drakula tura” postaje iz godine u godinu sve popularnija i prvlačnija turistima iz naše zemlje. Majska putovanja znaju da budu divna, pa zato ko nije bio u poseti našim susedima Rumunima, mislimo da je „sada” idealno vreme da to i učini.

Ako ste se ukrcali na autobus i uputili na ovo neobično putovanje, trebalo bi da znate šta i ko vas tamo u Transilvaniji čeka.

Na ovom divnom proputovanju, turisti imaju prilike da obiđu Sigišoaru, najočuvaniji srednjovekovni grad u kojem je i rođen Vlad Cepeš, poznatiji kao Drakula.

Na putu će im se isprečiti i jedan od najlepših gradova Rumunije – Brašov u koji će se turisti zaljubiti na pravi pogled. Međutim, sigurno sa najviše želje i iščekivanja, turisti prosto grickaju nokte da se nađu na tlu na kome se nalazi zamak Bran iz XIII veka. Zamak je poznat po tome što je u njemu bio zatvoren Drakula, pa je tako i jedna od najvećih atrakcija posetiocima.

Na kraju, kako bi se poglavlje sa Drakulom zaokružilo, turisti će imati priliku da posete i čuveno jezero Snagov i manastir Snagov u kojem je po predanju i sahranjen najpoznatiji vampir. Međutim, nikada nije pronađen sanduk sa njegovim telom.

Ali ova avanutra ima i svoju romantičnu stranu, jer se obilazi i glavni grad Bukurešt, koji je poznat i kao „mali Pariz” zbog lepote svojih građevina, znamenitosti, istorije.

Ovo zanimljivo putovanje može da se nađe već po ceni od 125 evra pa na dalje u zavisnosti od toga koliko majskih noći želite da provedete na tlu po kojem najpoznatiji vampir hoda.