ples

Zašto je ples više od igre?

Ko na plesni podijum dolazi zbog plesa, a ko zbog ljubavi?

Ples se posebno koristi kao terapija posle razvoda

Uobičajeno je da se, posle samo tri dana od kako je ostavljena, žena odluči na fizičku aktivnost i to najčešće onu u kojoj može da iskaže svoju ženstvenost i samopouzdanje. Ona mora da bude zadovoljna sobom kako bi sve oko nje funkcionisalo.

Odlaskom na ples žena ne traži muškarca, već jaku, najlepšu i najslobodniju sebe.

Muškarci, uglavnom, plešu zbog partnerke

Ukoliko je talentovan ili već ima znanje, sve dame žele da plešu sa njim. Ipak, kako se u sali ne nalaze samo one ranjene i usamljene, često dođe do razočaranja. Dopadne mu se baš zauzeta, koja je tu samo zbog pokreta. Neko vreme će joj se posvetiti ne bi li pridobio njenu naklonost, ali ako vidi da su šanse nikakve, bira drugu.

Na plesu se smenjuju sreća i tuga

Dok jedna dama postaje tužna, jer je izgubila plesnog partnera, druga je srećna jer dobija znalca, a posle nekog vremena i mogućnost za novu vezu. Žene vole muškarce od kojih mogu nešto da nauče. Zato ukoliko ste rešili da je osvojite, sa puno samopouzdanja povedite je kroz igru.

Ples i čuvanje samopouzdanja

Za mnoge žene u jednom momentu prestaju da budu glavni motiv. Ona shvata da je, baveći se sobom, vratila sebe u život i stekla novu ljubavnu šansu.

U slučaju da dama zapostavi svoju telesnu lepotu, naići će na kritike i negodovanje okoline. Ukoliko ste u ovakvoj situaciji, jedinstvo muzike i pokreta je dobar način da to ispravite.

Istina je da svi želimo isto

I ženi i muškarcu potrebni su oslonac, nežnost, sigurnost i srećan dom. Ma koliko da nešto volimo da radimo, ljubav prema drugom čoveku je ono od čega prvo polazimo.

Tako i oni što na ples dolaze zbog tela i pokreta i oni što traže ljubav, kad-tad dođu na isto. Razlika je samo u tome što su jedni prvo zavoleli sebe, a potom zaplesali zbog drugog, dok su drugi uz pomoć plesa uspeli da zavole sebe i još nekog.

Svaka aktivnost nas vodi do novih poznanstava i mogućnosti

Ukoliko birate ples, jer ga vidite kao mesto gde ćete biti u kontaktu sa suprotnim polom, budite spremni da sretnete ranjene, srećne, stabilne i manje stabilne ljude…

Ako ste tu samo zbog tela, samopouzdanja, budite sigurni da ćete naići i na nečije udvaranje.

Zato, ako vam zajednički pokret prija i dok plešete imate utisak da letite, dajte šansu, jer takav osećaj je retkost.

Budite svesni da je fizičko poklapanje kroz ples, dobra osnova za građenje uspešne ljubavne veze!

foto:freedigitalphotos.net