A7140062
Audi A7 Sportback stop far

Novi Audi A7 Sportback

Kao da sam model A7 nije dovoljno sjajan, Audi je ovaj model doradio a neke detalje samo restilizovao…

Dizajn

Audi je na novom A7 Sportback-u redizajnirao branike kako bi pojačao već agresivni izgled ali naglasio sportsku dušu iz samog imena. Uz sve to, mreža hladnjaka sada je izrađena iz jednog dela i pokriva celu visinu prednjeg dela. Sve ovo upotpunjuju novi LED farovi i dinamički indikatori skretanja, popularni “žmigavci”. Od inovacija u ovom segmentu treba naglasiti i mogućnost podesivih sedišta na zadnjoj klupi što nije nešto što se sreće kod mnogih modela.

Unutrašnjost

Uz elegantan dizajn i premijum izradu, Audi je u novoj Sportback varijanti dodao još novih boja i materijala koji se mogu izabrati. Kao opcije, sada su dostupne i rashladne i masažne opcije za prednja sedišta ali i super sportska sedišta za okorele sportiste. Za napredne vozače, opcija prikaza informacija na prednjem staklu (HUD) je takođe dostupna.

Pogon

U ovu verziju A7 ugrađuje se pet motora – dva TFSI i tri TDI. Njihova snaga je u rasponu od 218 – 333 konjskih snaga i svi motori ispunjavaju Euro 6 standarde. Naravno, sedmostepeni S-tronik menjač je dostupan za verziju sa prednjim pogonom, dok za verziju 3.0 TDI biturbo treba očekivati tiptronik menjač. Quattro pogon na sva četiri točka je naravno dostupan kao opcija.

Dodatna oprema

Navigacija sa NVIDIA grafičkim procesorom i osmoinčnim ekranom visoke rezolucije dostupna je kao dodatna oprema. Ovaj model je jedan od onih koji imaju mogućnost stalne veze sa svetom putem Interneta, pa tako u opcije spada i Audi connect paket sa LTE modemom. Kao odvojena dodatna opcija može se izabrati i telefon u kolima kao i prestižni Bang & Olufsen napredni audio sistem.

Iako je ovaj model deo naše bliske budućnosti, zahvaljujući njegovoj ceni on i nije tako nedostižan. Naravno, za osnovnu verziju potrebno je izdvojiti nešto više od pedesetjedne hiljade eura dok za najskuplju (ali i najbolju) sportsku verziju, Audi RS 7 Sportback, potrebno je uplatiti malo preko stotrinaest hiljada eura. Audi A7 Sportback je model koji je već sada dostupan za kupovinu a na navedene cene treba dodati i prateće troškove s obzirom da su one planirane za domaće tržište – Nemačku.

Foto: Audi