finale 026

Završeno veliko finale najpopularnije igrice na svetu!

Tokom vikenda posetioci Delta City-a imali su priliku da prate uzbudljiv, do sada najveći League of Legends turnir – Gaming Challenge 2016. Osam najboljih ekipa borilo se za prestižnu nagradu, a nakon dva dana takmičenja ekipa Dementirani Drugari proglašeni su za pobednike.

Nakon tri meseca kvalifikacija Dementirani Drugari trijumfali su u velikom finalu i pobedili preostalih sedam ekipa koje su učestvovale u napetom turniru, i time osvojili nagradni fond od 300.000 dinara koji je obezbeđen u saradnji sa Serbian e-Sports Association i Logitech-om. Ono što je za prvoplasirane učesnike bila glavna motivacija jeste i mogućnost koju su osvojili kao drugu nagradu, a to je predstavljanje Srbije na ovogodišnjem svetskom prvenstvu u Indoneziji koje organizuje IeSF, Internacionalna e – Sport Federacija.

Posebno zanmiljivo za sve bilo je maskiranje u omiljene junake, popularni cosplay, dok su svi ljubitelji ove najpoznatije igrice na svetu, turnir mogli da prate uživo, putem livestream-a na najvećoj svetskoj livestream platformi Twitch.

League of Legends je najpopularnija kompetitivna igra na svetu, sa preko 65 miliona igrača. Takmičari su podeljeni u dva tima od po 5 ljudi, koji biraju svog heroja i imaju za cilj da sruše protivničku bazu. League of Legends već godinama ima sve odlike pravog sporta – timsku igru, koja od igrača traži mentalnu spremnost i naporan trud.