svetski dan muzike

Svetski dan muzike na Platou KCB-a

Na Platou  ispred Kulturnog centra Beograda, u utorak 21. juna u 18 i 19h, moći ćete da slušate muziku iz filmova i mjuzikla u izvođenju Beogradskog duvačkog orkestra i Hora DKCB-a.

Dana 21. juna širom sveta se održavaju brojni koncerti kojim se proslavlja Svetski dan muzike. Kao i svake godine, Kulturni centar Beograda se pridružuje proslavi koncertima Beogradskog duvačkog orkestra i Hora Dečijeg kulturnog centra.

Prvog dana leta, 21. juna muzičari (amateri i profesionalci) održavaju brojne koncerte širom sveta, obeležavajući na taj način Svetski dan muzike. Za ove događaje nije vam potrebna ulaznica jer se održavaju van koncertnih dvorana, to jest na trgovima, u parkovima, pa čak i na stanicama gradskog prevoza.

Svetski dan muzike (La Fête de la Musique) je prvi put obeležen 1982. godine a pokretač ovog događaja bilo je francusko Ministarstvo za kulturu.

Kulturni centar Beograda će ovom prilikom  prirediti,  već tradicionalno na otvorenom prostoru kod fontana ispred KCB-a, koncerte Beogradskog duvačkog orkestra i Hora i Orkestra Dečjeg kulturnog centra Beograd.

18:00 Beogradski duvački orkestar
dirigenti: Vlada Mustajbašić i Aleksandar Đurov

19:00 Hor Dečjeg kulturnog centra Beograd
dirigent: Nevena Ivanović
klavirski saradnik: Sanja Knežević Gavrilović
voditelj programa: Milena Moravčević