fbpx

EGallery u prostorijama Executive Group

Otvaranje šeste postavke izložbe savremene umetnosti „EGallery“ će se održati u četvrtak, 6. aprila od 18 časova u prostorijama Executive Group (Knez Mihailova 9, II sprat).

Priliku da u ovom nekonvencionalnom galerijskom prostoru u centru grada predstave svoje radove dobila su 23 neafirmisana umetnika koja će izložiti 43 slike, grafike i fotografije. Šesti „EGallery“, čiji je akcenat na delima nastalim korišćenjem tehnika ulje na platnu i akrilnih boja, krasiće spratove kancelarija agencije za integrisane komunikacije Executive Group tokom narednih šest meseci.

Među radovima ističu se slika „Telo“, simbolički prikaz prolaznosti fizičkog oblika, autora Gregorija Kalića, koji inspiraciju za svoje radove crpi iz ideje o telima kao oklopima, usled čega se u njima kao česti motivi pojavljuju kornjača i školjke. Slikarka Marina Stojković kroz vosak i kombinovanu tehniku stvara svoju posebnu umetničku naraciju, a cilj njenih dela je da komuniciraju sa ljudima u vremenu i prostoru koji nije ograničen normama sredine i određene kulture. Tu su i dela Peđe Rakićevića, dobitnika brojnih nagrada za umetničko stvaralaštvo, uključujući UNICEF nagradu za anti-ratnu tematiku. Svojim radovima ovaj umetnik teži da prevaziđe pravolinijski vizuelni ugođaj, te nas upućuje na poetsko promišljanje o prirodi, o životu i dijalektičkom principu našeg postojanja.