predsednik amss mirko butulija e1412777823949

Uspešno završena kružna auto trka

Posle pet godina pauze, u subotu i nedelju 4. i 5. oktobra, na čuvenoj stazi Ušće, ponovo se vozila tradicionalna auto-trka “Velika nagrada Beograda”. Glavni pokrovitelji ove manifestacije bili su Auto-moto savez Srbije, AMS Osiguranje , Ministarstvo omladine i sporta, kao i Skupština Grada Beograda.

Otvarajući zvanično takmičenje, Predrag Peruničić, državni sekretar u Ministarstvu omladine i sporta poželeo je sreću učesnicima trke, a predsednik AMSS Mirko Butulija izrazio je, tom prilikom, uz zahvalnost Ministarstvu omladine i sporta, Gradu Beogradu i svim gradskim komunalnim službama na podršci, i veliko zadovoljstvo zbog činjenice da „Velika nagrada Beograda“ nije ispala iz kalendara takmičenja.

“Podrška ovom sportu je neophodna kako bi se vratio na mesto koje i zaslužuje, a zadatak AMSS jeste da dobrim promovisanjem obezbedi budući kontinuitet, i povrati popularnost ove kružne trke. U prethodnom periodu, AMSS je pomogao da se “Velika nagrada Beograda” vrati na Ušće, ali i organizovao Reli Srbije 21. septembra u Užicu” rekao je Butulija.

Na zadovoljstvo mnogobrojne publike, takmičenje je proteklo u odličnoj atmosferi i fer sportskoj borbi, bez ijednog incidenta. “Opasna staza”, dugačka 2310 metara, vozila se u 22 kruga (ukupno 50 km) i zahvaljujući dobroj organizaciji i disciplinovanim takmičarima, nije predstavljala težak zadatak za 72 vozača, učesnika trke.

Šampioni Velike nagrade Srbije su: u klasi 1 Nikola Jovanović, klasa 2 Viktor Davidovski, klasa 3 Branko Ćopić, klasa 4 opet Viktor Davidovski i klasa 5 Dragan Stojković. U kupu 1, do 1600 kubika slavio je Mile Cvjetičanin a u kupu Open Zoran Kastratović.

Nagrade najboljima vozačima uručili su predsednik AMSS Mirko Butulija i generalni sekretar AMSS Predrag Đurđev.