Pokloni knjigu – sačuvaj biblioteku

Dom omladine Beograda poziva sve posetioce, prijatelje, saradnike, festivale, udruženja, izdavačke kuće, umetnike, sugrađane da idućeg vikenda dođu u Dom omladine Beograda i od 12 do 20 časova donesu bar jednu knjigu, poželjno i više.

Biblioteka „Vlada Aksentijević“ u Obrenovcu je osnovana 1904. godine i ove godine slavi 110 godina postojanja. U poplavi je nastradalo oko 25.000 knjiga.

“Milionski grad kao što je Beograd sigurno može da sakupi 25.000 knjiga, koliko je poplavljeno u Biblioteci “Vlada Aksentijević” u Obrenovcu. Ako ste krenuli na koncerte, Vikend francuskog filma, neku od tribina, u Američki kutak ili EU info centar, ne idite praznih ruku. Vaša stara lektira, knjige na metar koje godinama skupljaju prašinu, omiljene knjige, iskorišćene knjige, mogu biti deo fonda Biblioteke u Obrenovcu. Ponesite knjige, poklonite knjige – da sačuvamo biblioteku!”

Bioetičko društvo Srbije u saradnji sa Domom omladine Beograda, organizuje humanitarnu akciju sakupljanja knjiga za bibioteku „Vlada Aksentijević“ u Obrenovcu pod nazivom POKLONI KNjIGU – SAČUVAJ BIBLIOTEKU !

Akcija će trajati u holu Doma omladine od petka, 10. oktobra u podne do ponedeljka, 13. oktobra uveče.

„Biblioteke se ne prave, one rastu“ rekao bi Agustin Birel. Stoga, pomozimo biblioteci u Obrenovcu da se obnovi i da raste, sa svojim čitateljima i čitateljkama i sa nama zajedno! Poklonimo knjigu i vratimo osmeh na lice, jer osmeh se osmehom vraća!

Na otvaranju akcije, 10. oktobra u podne, još jednom ćemo se podsetiti posledica katastrofalne poplave koja je potresla našu zemlju a posebno Obrenovac i njegove stanovnike i stanovnice, u nadi da će se situacija što pre poboljšati, ali i istaći humano i spontano organizovanje stanovništva širom Srbije da pomognu najugroženijim područjima. Nakon toga, odlomke iz svojih ili omiljenih knjiga, čitaće naši poznati književnici-e i umetnici-e.

Akcija se završava u ponedeljak 13 .oktobra uveče, predstavom organizacije „Duša“.