misli 219

Vedre misli čine život

Svest iznad materijalnog

Osećamo se loše baš onda kada nam je mozak preopterećen lošim slikama. Sve što nam je potrebno da bismo bili srećni i uspešni, jeste izdizanje iz materijalnog i rad na duhu i telu.

Veruje se da oni koji previše misle ”lošije” prolaze u životu. Problem ne leži u tome što puno misle, već u tome šta misle. Ako se ne oslobodimo loših misli i ne pretvorimo ih u konstruktivne, pozitivne, ne možemo ni da očekujemo velike promene. Strahom od neuspeha sprečavamo mogućnost da nađemo pravo rešenje za svoj problem i samo povećavamo opterećenje. Drugi razlog naše višegodišnje nesreće jeste brzina, odnosno želja da rešimo problem sad i odmah. Problemu i postizanju željenog moramo da pristupimo na pravi način, koji nema vremensko ograničenje i traži veliku koncentraciju i volju.

Često naše tuge lečimo odlaskom na put, ludim žurkama i nadom se da će sve ružno nestati. Druženje, putovanja, fizička zadovoljstva, jesu bitni za život, ali uživanje u materijalnom svetu ne rešava problem trajno niti nam omogućava životni uspeh. Ostvarenje željenog, velikog, bitnog, zahteva da se tome iskreno posvetimo. Potrebna nam je koncentracija kao i brisanje prethodnih loših slika. Tako ”čisti” možemo pravilno i pozitivno da razmišljamo o nastaloj ideji. U početku je ona opširna, a zatim se sužava, posle čega se javlja osećaj da se bližimo uspehu. Dolazi do stvaranja jasne slike onoga što želimo, posle čega ona prelazi u stvarnost.

U knjigama o Nikoli Tesli, govori se o vizualizaciji koju je savladao kao dečak. Njegov način stvaranja izdizao se iz materijalnog, ali njegova dela i te kako služe materijalnom svetu, jer su stvorena u želji da pomognu čitavom čovečanstvu. Govorio je da je mnogo ljudi nesvesno svoje savršenosti, genijalnosti, i da su svi oni svoj prirodan dar zapostavili nedovoljnim obrazovanjem, načinom odrastanja. Ne razvijanjem snage duha, uma, tela, još u ranom detinjstvu.

Bitno je da radite na svom duhu, razumevanju svega što vas okružuje, znanju i ništa neće moći da vas odvuče na dno. U željama, ipak, morate da budete realni. Intuicija i volja, su veoma bitni u rešavanju problema i postizanju uspeha. Mnogi naučnici govore da je ljudsko telo savršeno i sposobno za mnogo više od materijalnog i da je potrebno samo da zavirimo u sebe i radimo na svom mentalnom, ali i fizičkom usavršavanju. Mir, rad, koncentracija, pozitivna misao i bavljenje onim što volite, održavaju volju i dovode do ličnog napretka na svim nivoima. Samo ako ne zanemarite sebe i prirodni dar, osetićete lepotu i moć postojanja.

graur razvan ionut/FreeDigitalPhotos.net