ID 10076027

Raskid preko poruke

”Ne stižem da ti se javim, u gužvi sam”

Žene se odlučuju na preljubu zbog nedovoljne komunikacije, pažnje od strane partnera, koji su prezauzeti poslovnim ostvarenjima. Danas malo ko ima talenat za dobar, pravi odnos. Iskrenost, emocija i posvećenost, izgubili su značaj, a ego i sujeta nas vode kroz vezu.

Novac muškarcima daje moć, povećava libido. Njihov uspeh se meri van kuće, pa tako većinu vremena posvećuju poslu. Žene su, međutim, željne pažnje, dobrog odnosa koji im omogućava da se usresrede na novac. Muškarac je često motiv njihovog napretka, možda ne glavni, ali ipak značajan. Počnimo od toga da žene pokreće emocija, a muškarce materijalni uspeh.

Nedovoljno fizičko prisustvo jačeg pola dovodi do prekida veze. Koliko god da je žena tolerantna i puna razumevanja, teško oprašta nedostatak vremena da joj se pruži malo nežnosti i pažnje. Ono zbog čega će se dama odlučiti da ostane u odnosu nije ni fizički izgled niti određena sposobnost, već upravo partnerova privrženost, iskrenost, komunikacija i pažnja. Danas, kada sve obavlja sama, ono što joj je potrebno od muškarca jeste poverenje, potvrda da postoji jaka emocija.

Ono što muškarca natera na prekid odnosa, jeste kritika njegove druge polovine da joj je potreban više. U momentu kada shvati da ne može da ispuni ono što se zahteva od njega, da nije sposoban da bude i dobar ljubavnik i predan na poslu, odlučuje se na rastanak ne bi li sačuvao dostojanstvo i izbegao titulu lošeg muškarca. Ovde se jasno vidi da je ego jači i od njega samog.

Komunikacija je ključ svakog lepog i zdravog odnosa. Ljubav podrazumeva razmenjivanje duhovnih, mentalnih, emocionalnih sposobnosti.  Kvalitetno provedeno vreme u dvoje, stvara povezanost čiji značaj se ne umanjuje ni kada smo razdvojeni. Veza na daljinu može da bude snažna i kvalitetna ako ljudi sarađuju, ako su puni ideje i ako postoji konstantan rad na emociji kroz komunikaciju odnosno razmenu informacija. Te informacije uključuju i nežnosti i najrazličitija saznanja i doživljaje. Ukoliko je veza na distanci, a komunikacija retka, sigurno da će doći do prekida odnosa. Osećaj praznine i usamljenosti u odnosu se ne toleriše ni po koju cenu.

Istina je da smo potpuno različiti. Mnogi muškarci tvrde da im nije bitno prijateljstvo sa svojom drugom polovinom,  već muško ženski odnos u kojem se svako druži sa prijateljima, a sa voljenom osobom gradi seksualnu i emotivnu vezu. Kod nežnijeg pola je bitan i seks i emocija, ali i prijateljstvo. Žele da imaju sve u jednom.

Da bi smo dostigli svoj vrhunac, razumeli voljenu osobu, doživeli je na pravi način i bili sposobni za lep odnos, potrebno je neprestano da radimo na sebi, čitamo što više i smanjujemo ego i sujetu. Kada ostavite osobu bez odgovora, to radi vaš ego koji čini da osetite moć, ali povređuje sve one oko vas i smanjuje mogućnost da doživite ljubav. Postajete emotivno nesposobni. Ono što nikako sebi ne smete da dozvolite jeste da raskinete preko telefona, a posebno preko SMS poruke. Time pokazujete da ste osoba koja nije vredna pažnje, koju ne krase naročiti kvaliteti.

Isto tako, morate da izbegavate mogućnost da budete ostavljeni putem medija (telefona, Internet mreže). Ako ste emotivac, pun znanja i svesti o drugim ljudima, ne birajte osobe koje su u vašoj suprotnosti. One vašem svetu ne doprinose ničim, a ni vi niste potrebni njima. Takve ljude je teško promeniti, jer im je komunikacija manje važna, pa samim tim je i sav vaš trud uzaludan. Rečenice poput ”u gužvi sam i ne stižem da se javim” su nedopustive ukoliko su česte. Izađite iz takvog odnosa i birajte ono što je najbolje za vas.

Poštujte sve ono što jeste, jer to nije malo!

foto: David Castillo Dominici at FreeDigitalPhotos.net