ID 10040384

Glavobolja zbog (ne) udaje!

Činjenica koja govori da sa godinama žena postaje sve manje plodna, mnoge pripadnice nežnijeg pola vodi u očaj. Pojedine i samo govorkanje okoline da joj je “vreme za udaju”. Ono što jednu damu od 35 godina, bez braka i deteta, zaista prepada, jeste društvo koje je smatra izgubljenom i neostvarenom. Niko ovako ne bi smeo da se oseća, zato…

Dame, ukoliko vas muči to što još uvek niste našle “normalnog” muškarca, budite određenije u tome šta tražite. Ko je On?

Počnite od svoje ljubavne prošlosti. Bilo ih je i “ovakvih” i “onakvih”, velikih i malih ljubavi, i bar jedne prave. Kada je ljubav u pitanju, život nije kratak, pa kako starimo, ona prava iz mladosti, biva izjednačena sa onom u zrelijim godinama, a  neki su se zaljubili i u osamdesetoj. Tako da razloga za večnom patnjom i stvaranjem dubokih, neizlečivih ljubavnih ožiljaka, zapravo nema.

Promene na telu za svaku ženu su dramatične. Kako pređu tridesetu, govore o višku kilograma i bokovima koji su širi nego lane. Svaka dvadesetogodišnjakinja im izaziva tužan pogled, misao da više nisu privlačne, kao i da im “voz prolazi”, čime smanjuju kvalitet života.

Čak i one koje odolevaju vremenu i ne daju da ih “ pregazi”, kažu da se osećaju drugačije i da “to više nije to”. Novo stanje opisuju rečima “nešto se desilo” i  “želim nešto drugo, više, ozbiljno”. To drugo je dom, mir i stabilnost. Tragajući za “normalcem”, mnoge dame postaju  nestrpljive, jer kažu da je “retka vrsta”. Ipak, takvo stanje samo otežava potragu.

Za mnoge dame, normalan muškarac je onaj koji je posvećen. To znači da se javlja redovno (nekoliko puta dnevno, a naročito pre spavanja), da se interesuje za to kako joj je i kako provodi vreme. Nedostatak komunikacije, žene tumače kao odsustvo interesovanja i emocije, čime se javlja nezadovoljstvo u vezi, a često i kraj.

Osim toga da je fizički privlačan, za ženu je bitno i da je privržen i uvek “tu”. Potrebna joj je sigurnost, i osećaj da u svako doba može da računa na njega.

Svaka žena je lepa, ukoliko neguje svoju snagu, toplinu, dobrotu, nežnost, ako voli i poštuje sebe. Ako još uvek niste blizu toga da stanete na “ludi kamen” i to vam zadaje glavobolju, bespotrebno patite. Odbacite sve priče o “usedelicama i mačkama”, rođakama koje se nikada nisu udavale kao da je na njih bačeno prokletstvo, i počnite da dišete slobodno. Postanite poletne, vedre i prestanite da brinete hoćete li ostati “baba devojke” ili ne. Ukoliko se još uvek niste udale, niti našle stabilnu vezu, život je za vas spremio nešto drugačije, bolje i potpuno novo…

Budite slobodne, svoje, nasmejane, sa jasnom slikom lepog života. Volite sebe i drugi će vas voleti i želeti u svom životu.

foto:freedigitalphotos.net