zene najcesce pate zbog izgubljene ljubavi 962

Žene najčešće pate zbog izgubljene ljubavi

Pogled u prošlost

Kažu da vreme prođe dok trepnemo, toliko brzo, a da toga zapravno nismo ni svesni. Ali onda najednom, postanemo svesni prolaznosti i okrenemo se staroj dobroj prošlosti. Tada postajemo i te kako svesni svih prilika koje smo propustili u životu. Onda se zapitamo zašto u pojedinim situacijama nismo imali više hrabrosti i češće govorili „da”.

Šta je ono za čim ljudi najčešće pate u prošlosti?

Ovaj odgovor su pokušali da daju stručnjaci sa jednog univerziteta u Americi. Obavili su anketu i sa osobama ženskog i muškog pola i došli do zaključka da se mišljenja polova i u ovom slučaju razlikuju. Oba pola naime često razmišljaju o propuštenim prilikama i to čine mnogo više nego što bismo pomislili. Tako pripadnice nežnijeg pola mnogo više pate za izgubljenim ljubavima u svojoj prošlosti. Dame su odgovorile da im teško padaju sećanja na bivšeg partnera i na vezu koju su imale sa njim. Često požele da su postupile drugačije i zrelije u pojedinim trenucima. Zanimljivo je da dame sa tugom često misle na muškarca sa kojim nikada nisu bile u vezi, a potajno su mu se divile i još uvek to čine, verovatno.

Za razliku od žena, muškarci su svoja razmišljanja usmerili u drugom pravcu. Tako jači pol često razmišlja o svom obrazovanju i često govori sebi kako je trebalo mnogo bolje i više. Isto je i sa poslovnim prilikama koje nisu iskoristili.

Moglo je i uvek može bolje, većina se složila sa ovom činjenicom.

foto: Tijana Janković