kako do ljubavi 467

Kako do ljubavi

Ostvarite vezu kakvu želite

Malo je onih koji pružaju bez velikih očekivanja. Činjenica je da smo mnogo opterećeni kreiranjem velike, prave emocije, potpunom predajom, ali naše ljubavne akcije i razmišljanja, često su pogrešni.

Ljubav ne može da se ostvari lepim izgledom, seksom ili uspešnom karijerom, koje mnogi koriste kao glavno oružje. Ovi ljudi često misle da se ljubav zaslužuje. Istina je da je nemoguće da je zaslužite, jer za ljubav ne postoji razlog, ona je jednostavnu tu. Ništa što vas krasi ne mora da vam donese uspeh kod osobe koja vam se dopada. Isto tako, mnoge pripadnice ženskog pola stupaju u seksualni odnos, kako bi dobile ljubav. Ovo je potpuno pogrešno, jer se muškarci ne zaljubljuju u ženu samo zbog njene seksuale veštine, dok se kod dama to neretko dešava. Oba pola sklona su žrtvovanju i razmišljanju ”ako uradim ovako, voleće me više” ili ”ako sad ne bude sve kako treba, ostaviće me”. Istina je da prava ljubav nikad ne dozvoljava da partneri ovako razmišljaju.

Često izgovorena rečenica je ”Toliko sam se trudio i red je da mi se desi nešto lepo, neka prava ljubav. Zaslužio sam”. U ljubavi nema reda, već samo zakona privlačenja, kako i govore mnogi autori knjiga  koje nas uče o ljubavi. Za početak morate da budete istinski srećni i naučite da živite sami. Potrebno je da volite sebe, ostvarite disciplinu kako biste sve postigli, ponajviše ono što vam pričinjava zadovoljstvo. Da biste ostvarili ljubavnu vezu kakvu želite, privukli onu pravu osobu, bitno je da se posvetite i drugim stvarima. Pored partnera morate da negujete još neku ljubav poput one prema umetnosti, pisane reči, sporta, odlaska na putovanje, jer je za ljubav potrebna umerena i čista pozitina energija. Sve čemu se pridaje velika pažnja podložnije je neuspehu.

Ono što nikako ne smemo da dozvolimo jeste da dođe do ljubavne panike, odnosno straha od samoće. Ljubav se dogodi kada se najmanje nadamo. Ova rečenica, iako zvuči kao fraza, govori o istini da ljubav dolazi onda kada smo najopušteniji, kada nema negativnih misli koje nam kreiraju dane i onemogućavaju da privučemo željeno.

Osećanje zadovoljstva i pozitivno razmišljane, ključ su svakog uspeha i način da dođete do ljubavi!

foto:publicdomainpictures